Konsultbolag erbjuder bästa arbetsplatserna – HRbloggen.se
Hem » employer branding

Konsultbolag erbjuder bästa arbetsplatserna

Av den 29 mars 2017 942 visningar
EMPLOYER BRANDING. Tre olika stora konsultföretag inom IT/teknik knep årets samtliga förstaplatser i tävlingen Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017: Netlight Consulting, Cygni och Ecru Consulting. Till Årets HR-personlighet utsågs Christian Horne från AbbVie.

siktar på bästa arbetsplatsen

Kvalitetsutmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser delas ut av Great Place to Work till 54 organisationer i tre olika storlekskategorier och bygger på undersökningar hos såväl ledning som medarbetare.

I årets studie – den femtonde i ordningen – deltog totalt 43 800 medarbetare. Resultatet visar bland annat på:

 • många nya initiativ för att stödja nyanlända, aktivt i organisationen eller genom andras initiativ
 • bättre återkoppling till arbetssökande som inte fått den tjänst man sökt, dvs ett slags proaktivt Employer Branding-arbete
 • utökat värdegrundsarbete genom ett aktivt engagemang kring hur värdeorden ska införlivas i praktiken
 • att den tilltagande digitaliseringen och den kommande generationsväxlingen ställer nya krav på arbetsplatser, medarbetare och relationer

Utmaning att attrahera alla
Strategier för att integrera tidigare och senare generationer med varandra, kommer att ha en avgörande betydelse för organisationers fortsatta utvecklingsarbete, tror Maria Grudén, VD på Great Place to Work i Sverige:

– Utmaningen är att skapa en arbetsplatskultur som attraherar såväl olika generationer som olika kulturer. Samtidigt är detta en stor möjlighet, för om organisationen lyckas med denna resa så finns det mycket att vinna, både avseende arbetsplatskultur och lönsamhet.

Kultur, värderingar och strategi går hand i hand
Utmärkande för årets listade företag och organisationer är att de ser medarbetarna som avgörande för ekonomisk framgång – och därför har en stark arbetsplatskultur överst på den strategiska dagordningen.

Att just konsultbolag i år tog hem alla tre förstaplatser är intressant. Jag misstänker att det kan ha att göra med att deras medarbetare ofta sitter utspridda ute hos kund. Konsultföretag måste därmed jobba extra mycket med kulturen som ett sammanhållande kitt.

Årets HR-personlighet och Årets kulturbärare
Under kvällen delades även hederspriser ut i fyra olika kategorier. Bland annat utsågs Susanna Ståhl från Nordic Choice Hotels till Årets kulturbärare. Priset Årets HR-personlighet gick till Christian Horne från AbbVie.

Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017 – topp 3

Stora organisationer (250 medarbetare eller fler)

 1. Netlight Consulting
 2. Hilti
 3. Newsec

Medelstora organisationer (50-249 medarbetare)

 1. Cygni
 2. Key Solutions AB
 3. Bostads AB Mimer

Små organisationer (20-49 medarbetare)

 1. Ecru Consulting
 2. Polar Cape Consulting
 3. Holm Henning & Partners

Här hittar du hela rankinglistorna »

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny