Vill du blogga hos oss? – HRbloggen.se

Blogga hos oss!

Vill du blogga hos oss?

Brinner du för HR och ledarskapsfrågor? Har du kunskap, tankar eller goda erfarenheter att dela med dig av till andra? Vi är alltid på jakt efter nya inspirerande medförfattare, både gästbloggare och mer återkommande skribenter.

HRbloggen.se grundades redan 2009 och är idag en välkänd plattform för alla som vill ligga i framkant inom HR och ledarskap. Läs mer om oss och vår målgrupp »

Stärker ditt personliga varumärke
Att bli publicerad på HR-bloggen är ett sätt för dig som jobbar med HR eller ledarskap att stärka ditt personliga varumärke i branschen. När du delar med dig av värdefulla insikter, får inlägget stor uppmärksamhet och spridning via nätet. Vi har över 12.100 följare bara på Facebook och rankas högt på Googles träfflistor.

Bäst av allt med att skriva för oss är att du inte ens behöver vara en skicklig skribent! Vi vässar din text åt dig och delar det i våra sociala medie-kanaler. Däremot utgår inget honorar eller arvode.

Så här fungerar det
I den grå rutan nedan följer detaljerad information om våra villkor och hur det fungerar att skriva för oss. Om allt låter okej för din del, är det bara att mejla redaktionen ett artikelförslag, alternativt länka till sådant du skrivit på annat håll. Vi ber på förhand om ursäkt att vår återkoppling ibland kan dröja på grund av hög arbetsbelastning.

Välkommen att bidra!  🙂

MEJLA REDAKTIONEN »
För vem?
Du som bloggar bör i första hand jobba med HR eller ledarskap inifrån en organisation, som anställd eller erfaren konsult. Även du som författare av relevant HR-litteratur är välkommen att bidra. Du som representerar en leverantör av HR-tjänster kan i stället nå ut till våra läsare genom ett sponsrat inlägg.

Ämnesområden
Vi publicerar alltifrån debattartiklar och krönikor till lärande artiklar, case, undersökningar och referat inom våra huvudkategorier:

  • Strategisk HR (employer branding, kompetensförsörjning, affärsdriven HR, digital HR)
  • Praktisk HR (arbetsrätt, lön & belöning, rekrytering, arbetsmarknad)
  • Arbetsmiljö & hälsa
  • Mångfald & jämställdhet
  • Organisation, kultur & ledarskap

Kika gärna runt på sajten för inspiration! Kontrollera via sökfunktionen eller taggar vad vi redan skrivit inom respektive ämne, så ser du vilka ämnen eller vinklingar som saknas.

Tänk också på att vår huvudsakliga målgrupp är HR och chefer, så att din text håller en tillräckligt hög nivå och riktar sig till arbetsgivarsidan.

Längd på inlägget
Webbformatet kräver en kortare och mer kärnfull text än det tryckta formatet. Lämplig längd är 2500 – 4000 tecken med mellanslag. Delar man upp en artikel i punkter och/eller faktarutor tål den fler tecken än exempelvis ett enda löpande debattinlägg.

Redigering och refusering
HR-bloggens grundare och redaktör Annika Ahnlund ser det som sin mission att publicera artiklar av stort värde för våra läsare:

– Jag är noga med att lägga min hand vid alla inlägg – mer eller mindre – så att de passar webbformatet och HR-bloggens manér. Webbartiklar får inte vara för långa och omständliga, det krävs ett språkligt flyt för att de verkligen ska bli lästa och delade. Jag brukar också hjälpa till med att sätta en lockande rubrik och ingress, skriva mellanrubriker och leta fram en passande bild.

– Ibland måste jag dessvärre refusera inlägg som inte håller måttet. Exempelvis om de inte tillför tillräckligt värde för vår målgrupp eller om de innehåller stötande åsikter eller reklam.

Bra exponering ger lön för mödan
I stället för arvode får du möjlighet att exponera dig själv och din expertis i bylinerutan under blogginlägget. Både genom att synas på bild och att skriva ett par rader om dig själv, med länkar till egen hemsida/blogg och sociala medie-kanaler. Jämför övriga skribenters bylinerutor för idéer och inspiration.

Dessutom vässar vi din text åt dig och ser till att den får viral spridning via sociala medier och vårt HR-nyhetsbrev. En bra artikel lockar läsarna att klicka sig vidare för att få veta mer om dig och ditt arbete!

Ingen smygreklam!
Att länka läsarna vidare till en artikel, bok eller rapport för ”mera kött på benen” är förstås okej. Däremot får du inte göra reklam för dina/era eller annans tjänster. Då blir det något som kallas sponsrat inlägg, vilket vi erbjuder som en betald annonstjänst. Läs mer här »

Upphovsrätt och återpublicering
Vi är i första hand ute efter ensamrätt på de texter vi publicerar. Googles sökrobotar gillar inte rena återpubliceringar och straffar det med sämre placering på sökträfflistor.

Vi förbehåller oss därför rätten till vår färdigredigerade version av din artikel. Däremot kan vi alltid diskutera en så kallad ”rewrite” av materialet, det vill säga att du publicerar en annan version av texten hos oss än på annat håll. Eller att du skriver ett kort referat av artikeln på din egen sajt/blogg och länkar till hela artikeln hos oss.

MEJLA REDAKTIONEN »
Meny