Annonsera – HRbloggen.se

Annonsera på HR-bloggen

Hos oss når du HR med ditt budskap.

Via HRbloggen.se har du en unik möjlighet att nå den nischade målgruppen HR och personalansvariga. Vi kan erbjuda alltifrån annonsering till sponsrade artiklar och partnerpaket.

HR-bloggen är en ledande sajt vad gäller att förse läsarna med gratis kunskap, nyheter och trender inom human resources och ledarskap. Sajten grundades redan 2009, korades 2011 till Sveriges bästa HR-blogg och utsågs 2016 till en av Sveriges bästa B2B företagsbloggar.

HR-bloggen uppdateras ett par gånger i veckan med läsvärda och välskrivna inlägg inom områden som affärsdriven HR, employer branding, rekrytering, talent management, arbetsmiljö, organisationskultur och ledarskap. Hög kvalitet är vårt signum och våra artiklar får ofta stor uppmärksamhet och viral spridning. Vi har omkring 7000 unika läsare i veckan (se statistik) och många tusen som följer oss via sociala medier och vårt HR-nyhetsbrev (se aktuella siffror högst upp i sidebar). Läs gärna mer om oss.

Vilka är våra läsare?
HR-bloggens typiska läsare är mitt i karriären (25-50 år), arbetar inom ett företags eller en organisations HR-funktion och har en titel som HR-chef, personaldirektör, HR-specialist, rekryterare, employer branding-manager eller liknande. Andra är VD:ar, chefer med personalansvar eller jobbar som konsulter inom HR, rekrytering och management. Många PA-studenter följer också HR-bloggen noga och använder våra artiklar i sina studier.

Vi erbjuder flera olika annonseringsmöjligheter, alltifrån enstaka banners till sponsrade artiklar och partnerpaket:

”Att samarbeta med HR-bloggen var för oss en självklarhet. En stor del av anledningen har såklart att göra med bloggens innehåll, dess trovärdighet och inte minst att vi nådde ut till rätt målgrupp: människor som är vetgiriga och ligger i framkant. Tittar man på trafiken så är det väldigt roligt att se vilket intresse vårt innehåll har genererat. Affärsmässigt är det såklart också toppen.”
/Kristofer Sandberg, Content- och PR-ansvarig, &frankly

Mycket proffsigt bemötande, snabb turn-around, kreativa förslag till hur vi får bäst genomslag och bra resultat i form av ansökningar. Nu har vi beslutat att köra ytterligare en annons via HR-bloggen.
/ Susana Meza Graham, COO, Paradox interactive

Annonsbanner

Med en annons på HR-bloggen når du vår stora läsarkrets på omkring 7000 besökare i veckan. Bannern har hög synlighet. Dels behåller den sin plats på samtliga undersidor, dels har läsarna fri tillgång till HR-bloggens alla artiklar utan att behöva registrera medlemskap – och stannar därmed kvar längre på sajten. Du garanteras minst 50 % SOV (share of voice), vilket innebär att du delar utrymmet med maximalt en annan annonsör.

Filformat: Företrädesvis JPEG, PNG, GIF eller HTML5. Vi avråder från Flash (.swf).

Huvudsakliga annonsformat och prisexempel (exkl moms)

Stor toppbanner överst, 940x140px: 6.000 kr/vecka, 10.000 för två veckor
Mindre toppbanner i huvudet, 450x75px: 3.500 kr/vecka, 6.000 för två veckor
Banner i sidebar, 300x350px: 3.500 kr/vecka, 6.000 för två veckor
Banner i sidebar, 300x200px: 2.500 kr/vecka, 4.000 för två veckor

Kontakta oss för fler alternativ!

Platsannonsering

Söker ni nya HR-medarbetare? Med en platsannons på HRbloggen.se exponeras er HR-tjänst på en egen undersida till Lediga HR-jobb. Vi lyfter även tjänsten i vårt populära HR-nyhetsbrev med över 5000 prenumeranter och i våra välbesökta sociala medie-kanaler, bland annat via sponsrat inlägg på HR-bloggens Facebooksida med nära 12.000 följare. En trestegsraket till exakt rätt målgrupp!

Pris för platsannonsering
För all denna exponering betalar du endast 4400 kronor exklusive moms för upp till 30 dagars annonsering.

Bokning
Du bokar din platsannons genom att mejla följande material till annonsera@hrbloggen.se

  • Länk till befintlig annons eller textmanus och logo
  • Coverbild (t ex foto från er verksamhet), minst 600 px bred, 315 px hög i jpg eller png-format
  • Faktureringsadress och referens

Mycket proffsigt bemötande, snabb turn-around, kreativa förslag till hur vi får bäst genomslag och bra resultat i form av ansökningar. Nu har vi beslutat att köra ytterligare en annons via HR-bloggen.
/ Susana Meza Graham, COO, Paradox interactive

Annonsering i HR-nyhetsbrev

Vårt digitala HR-nyhetsbrev ger cirka 5 000 prenumeranter aktuell omvärldsbevakning inom HR-området och utkommer 1-2 gånger i månaden. Öppningsfrekvensen ligger på i genomsnitt 30 % och klickfrekvensen på ca 10 %. En annonsbanner i vårt nyhetsbrev ger er en fantastisk möjlighet att synas.

Filformat: Endast bildfil sparad som JPEG, PNG eller GIF.

Annonsformat och prisexempel (exkl moms)
234x234px: 5.000 kr
502x100px: 5.000 kr
502x200px: 8.000 kr

Kontakta oss för fler alternativ!

Sponsrad artikel

Content is king. Med ett sponsrat inlägg hos oss har ni möjlighet att lyfta fram er expertis på HR-området utan att vara ”säljiga”.

Ni levererar ett underlag till artikel eller blogginlägg som ger största möjliga värde för läsarna utifrån en gemensam diskussion. Vi SEO-optimerar och ser till att artikeln får viral spridning genom att dela den i våra välbesökta sociala medie-kanaler och lyfta den som topp 3-nyhet i vårt HR-nyhetsbrev.

En extra bonus är att er artikel får ligga kvar på vår sajt för all framtid och därmed syns när potentiella kunder googlar ämnesområdet.

Se exempel på sponsrade inlägg från några av våra samarbetspartners:

Pris för sponsrad artikel
En sponsrad artikel kostar från 12.000 kr exkl moms när ni levererar färdigt underlag. Vårt eventuellt tillkommande arbete debiteras per timma. Under ”lågsäsong” (semestertid och skollov) kan vi ofta ge rabatt.

”Att samarbeta med HR-bloggen var för oss en självklarhet. En stor del av anledningen har såklart att göra med bloggens innehåll, dess trovärdighet och inte minst att vi nådde ut till rätt målgrupp: människor som är vetgiriga och ligger i framkant. Tittar man på trafiken så är det väldigt roligt att se vilket intresse vårt innehåll har genererat. Affärsmässigt är det såklart också toppen.”
/Kristofer Sandberg, Content- och PR-ansvarig, &frankly

Marknadsföringspaket ”Månadspartner”

Vi erbjuder seriösa samarbetspartners en unik möjlighet att nå ut med sina produkter och tjänster via HRbloggen.se. Under en månad ser vi till att lyfta ert erbjudande på bred front till HR-bloggens alla läsare – genom sponsrad artikel, annonsbanners samt exponering i vårt HR-nyhetsbrev och våra sociala medie-kanaler.

Följande ingår i vårt grundpaket – med möjlighet att justera i enlighet med era behov:

  • Vi presenterar ert företag och vad ni erbjuder under ”Våra partners” under 12 månader.
  • Under partnermånaden får ni annonsering på sajten genom två banners i storlekarna 450×75 pixlar (i huvudet, till höger om logo) respektive 300×350 pixlar (sidebar).
  • Sponsrad artikel (enligt ovan) som lyfter fram er expertis på området. Ni levererar ett underlag som utifrån gemensam diskussion ger största möjliga värde för läsarna. Vi ser till att den SEO-optimeras och får viral spridning. Artikeln ligger sedan kvar online för all framtid och hamnar högt på träfflistan när HR-personer googlar ämnet.
  • Se exempel från några av våra partners:
  • I paketet ingår också att vi lyfter er sponsrade artikel med rubrik, bild, ingress och länk i toppen av vårt populära HR-nyhetsbrev, som skickas ut till cirka 5 000 prenumeranter. Vi delar även artikeln i våra välbesökta sociala medie-kanaler. Särskilt effektivt brukar det vara med sponsrat inlägg på HR-bloggens Facebooksida, som följs av över 11 500 gillare.

Pris för partnerpaket
Pris för allt ovanstående: från 24.000 kr exklusive moms när ni levererar färdigt underlag. Vårt eventuellt tillkommande arbete debiteras per timma. Max 2 partners per månad.

Kontakta oss för annonsering

För bokning eller mer information om annonsering och partnerskap, mejla oss så kontaktar vi dig. 

Meny