Talent Management – HRbloggen.se


Talent Management
– säkra företagets nyckelkompetens
HELDAGSSEMINARIUM 29 NOV 2012, SUMMIT SKOFABRIKEN, STHLM
Ekonomiska kriser, ökad globalisering och hårdnande konkurrens har gjort det allt mer affärskritiskt att ha medarbetare med rätt kompetens. En väl genomtänkt talangstrategi gör ditt företag till morgondagens vinnare på arbetsmarknaden.

Kompetensförsörjningen är idag HR:s allra största utmaning. En tilltagande brist på duktiga chefer och specialister hotar företagens tillväxt och möjlighet att nå sina affärsmål.

Talent Management är en strategisk ansats för att säkra företagets framtida kompetens och omfattar processer som rekrytering, prestationsstyrning, utveckling och lön & belöning.

Välkommen till ett spännande seminarium där du både får redskap för att jobba med Talent Management på ett strukturerat sätt och samtidigt inspireras av hur företag som Klarna gör. Det kommer också att finnas gott om tid för frågor, diskussion och erfarenhetsutbyte.

Boken Talent Management i praktiken ingår som kurslitteratur!

Sagt om seminariet:
”Bra pedagogiskt upplägg, intressanta exempel och tydliga föreläsare.
Är mycket nöjd!”

Anna Halvarsson Hakeröd, HR-specialist Stadsbyggnad, Göteborgs stad

Program och föreläsare

Förmiddag 9.00 – 12.00:

» Talent Management – strategier och modeller

Under förmiddagen sätter vi Talent Management i sitt rätta sammanhang och ger er modeller och redskap för hur ni kan jobba med Talent Management på ett strukturerat sätt. Ur innehållet:

  • Varför är Talent Management viktigt? Vilka är fördelarna?
  • En enkel modell för att jobba med TM på ett strukturerat sätt
  • Best Practice – vad gör de som redan jobbar med Talent Management?
  • Diskussion

Charlotta Wikström - Stardust Consulting
Om föreläsaren:
Förmiddagspasset leds av Charlotta Wikström, Senior Partner på StardustConsulting, konsultföretaget som hjälper organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Charlotta har även författat böckerna ”Talent Management i praktiken” (ingår som kurslitteratur) och ”Vinnande Mentorskap”. Hon har tidigare arbetat som SVP Group HR på Eniro, varit marknadsdirektör på Stockholmsbörsen och Telia samt jobbat 15 år inom SAS.

Eftermiddag 13.00 – 16.00:

» Talent Management i praktiken

För att lyckas med Talent Management-arbetet i praktiken behövs både rätt ”talent mindset” och integrerade HR-processer, stöttade av en teknisk plattform. När all information om de anställda samlas i ett och samma integrerade system får linjechefer och beslutsfattare enkelt tillgång till den information de behöver. Ur innehållet:

  • Att koppla kompetensen till affärsplanen och de strategiska målen
  • Att välja rätt leverantör av Talent Management-system
  • Att integrera de strategiska HR-processerna och skapa en informationsdatabas för strategisk HR som kan användas både för styrning av enskila medarbetares karriärer och organisationen som helhet.
  • Att mäta att man gör rätt saker med hjälp av KPI:er och nyckeltal

Pia-Maria Thorén - Green Bullet

Om föreläsaren: Pia-Maria Thorén är civilekonomen och IT-konsulten som blev vd för det svenska konsultföretaget GreenBullet, där hon hjälper företag med helhetslösningar inom Talent Management. Pia-Maria skriver också en serie trendspaningar om Talent Management här på HRbloggen.se.


» Case: Klarna

Klarna, som varit nominerade till Årets HR-innovatör 2010, berättar hur de lyckas hålla samman det snabbväxande bolaget med hjälp av sitt Talent Management-arbete.

Frida Lindblom - KlarnaFramgångsreceptet är den ”röda tråden” – ett antal nyckelkompetenser och beteendeförväntningar som ledningen identifierat som mest värdefulla för Klarnas tillväxt. Dessa genomsyrar allt från kravprofiler till urvalsmetoder, vidare till Performance Management, uppföljnings- och utvecklingssamtal samt Klarna Academy.

Genom sin unika Talent Management-process kan HR även på ett naturligt sätt förmedla Klarnas värderingar och kultur till de anställda och se till att dessa ligger till grund för allt arbete som görs.

Föreläsare från Klarna: Frida Lindblom, HR Specialist

Vi reserverar oss för eventuella justeringar av programpunkter.

Tid:
Torsdagen 29 november 2012 klockan 9.00 – 16.00.

Plats:
Summit Skofabriken, Hornsbruksgatan 23, Södermalm, Stockholm (precis intill T-bana Hornstull). Hitta hit >>

Pris:
4.700 kr exklusive moms. I priset ingår boken Talent Management i praktiken, övrig kursdokumentation, lunch samt för- och eftermiddagsfika.


Meny