Strategiskt arbetsmiljö- och hälsoarbete – HRbloggen.seStrategiskt arbetsmiljö & hälsoarbete

– så skapar du en hälsosam business

HELDAGSSEMINARIUM 21 JAN 2014, FREYS MEETINGS/FREYS HOTEL, STHLM CITY

kalender-21janFÖR FEMTE ÅRET I RAD! FULLBOKAT!
Att medarbetarna trivs och mår bra är en viktig förutsättning för varje verksamhets framgång. Genom att jobba affärsdrivet med dessa frågor kan investeringarna dessutom bli lönsamma och bidra till ökad attraktivitet som arbetsgivare.

Hälsosam businessHR har en viktig uppgift i att skapa engagemang för arbetsmiljö och hälsa i ledningen, ge cheferna de förutsättningar som behövs och att dra upp övergripande strategier och riktlinjer.

Välkommen till ett seminarium där du får veta hur du skapar en hälsosam business. Under dagen får du också tillfälle att diskutera era förutsättningar och utbyta erfarenheter med andra deltagare.

Bland årets deltagare: SEB, Kustbevakningen, Saab, Deloitte, Vasakronan, Fläkt Woods, Vårdassistans och Verizon.
Sagt om seminariet av Anna-Karin Mikkelä, HR-specialist på Granngården AB:

”Dagen gav mig en struktur för hur jag kan jobba vidare inom området, hur det strategiska arbetsmiljöarbetet funkar i teorin och hur det kan göras på bästa sätt i min verksamhet. Med hjälp av era föredrag satte hjärnan igång så jag fick med mig en massa egna idéer också, utmärkt!”

”Bra upplägg av dagen, dvs att ni varierar vem som pratar, tydlig struktur, snabbt utskick av presentation. Casen som ni berättade om var mycket bra. Checklistorna är också bra att ha som utgångspunkt.”

Freys meetings – Klarhet

Program och föreläsare

» HR:s roll i det strategiska arbetsmiljöarbetet

Arbetsmiljöarbete är inte bara ett lagkrav. Företag som jobbar strategiskt med sin arbetsmiljö blir mer framgångsrika. Ett gott arbetsklimat bidrar också till att stärka företagets arbetsgivarvarumärke och behålla duktiga medarbetare.

HR har en stödjande och samordnande roll i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Samtidigt förväntas HR kunna redogöra för arbetsmiljöns betydelse för affärsmålet, dra upp strategierna och bistå med ekonomisk argumentation. Men hur gör man? Och i vilken ordning?

Annika Ahnlund föreläser om HR:s roll i arbetsmiljöarbetet och hur man kan jobba mer strategiskt för att uppnå lönsamhet och bli en attraktivare arbetsgivare. Ur föreläsningen:

 • Ekonomiska argument för satsning på arbetsmiljön
 • HR:s uppgifter i arbetsmiljöarbetet
 • Strategier och motiverande mål
 • Att stödja ledning och chefer på rätt sätt
 • Nyckeltal relaterade till arbetsmiljö
 • Best practice: vad gör de som har lyckats bäst?

Föreläsare Annika AhnlundOm föreläsaren: Annika Ahnlund är beteende/personalvetare och redaktör för HRbloggen.se. Hon har tidigare bl a arbetat som produktchef arbetsmiljö och drivit nätverket Strategisk arbetsmiljö. Som arbetsmiljökonsult har hon hållit många SAM-utbildningar för chefer och bistått HR-avdelningar med konsultstöd. Annika är även författare till f.d. Talentum HR:s tjänster LättSAM och Rehabiliteringskedjan.

…..

» Hälsa som en del av er framgångsstrategi

Givetvis presterar vi bättre när vi mår bra. Alla organisationer är beroende av sina medarbetares prestationer, inte minst idag när produkter och koncept enkelt kan kopieras.

I ett arbetsliv under ständig förändring är hälsa också en oerhört viktig resurs för att anamma och se positivt på nya arbetssätt, ny teknik och nya konstellationer.

Så hur skapar vi då förutsättningar för att våra medarbetare ska må så bra som möjligt?

Christin Berg berättar hur ert hälsoarbete kan bli en del av er framgångsstrategi – inte en kostnad utan en lönsam investering. Christin blandar teori med exempel från kunder som har nått framgång genom ett strategiskt hälsoarbete. Ur föreläsningen:

 • Strategiskt hälsoarbete – varför, hur och vem?
 • Olika perspektiv på hälsa och hälsoarbete
 • Worklife balance – hur skapa förutsättningar för balans?
 • Hälsa som resurs vid förändringsarbete
 • Hälsa och livsstil – gränsdragning individ och arbetsgivare

Föreläsare Christin BergOm föreläsaren: Christin Berg har arbetat som hälsostrateg i både stora och små organisationer med övergripande strategi samt med utbildning för HR, chefer och medarbetare. Hon har tillsammans med kunder uppnått resultat i form av sänkt sjukfrånvaro/höjd frisknärvaro, fler fysiskt aktiva, mindre upplevelse av negativ stress och ökat nöjd medarbetar-index, NMI.

Sagt om seminariet av deltagare från SEB:

”Har aldrig tidigare upplevt ett seminarium som var så klockrent rätt ’i tiden’ för mig. Ni pratade om precis det jag behövde och inget annat som det kan vara vid sådana här tillfällen.”

”Vi vill lyfta arbetsmiljöarbetet till en ny nivå. Och detta fick jag stöd för genom er dag.”


Freys meetings - fika

Kursen äger rum på mysigt familjära Freys Meetings i centrala Stockholm.

Tid:
Tisdagen 21 januari 2014 klockan 9.00 – 16.00. Därefter fortsätter vi med en AfterWork för vidare diskussion och nätverkande.

Plats:
Freys Meetings / Freys Hotel, Bryggargatan 12, Stockholm – mitt i city, ett stenkast från Centralstationen och Arlanda Express. Hitta hit >>

Pris:
3.900 kr exklusive moms. I priset ingår kursdokumentation, ett flertal användbara dokumentmallar, lunch samt för- och eftermiddagsfika. Begränsat antal platser.


Detta seminarium är nu fullbokat och går inte längre att anmäla sig till.

Andra röster om seminariet:

”Jag tycker det var en mycket givande dag som var väldigt inspirerande. Jag hade höga förväntningar innan som uppfylldes.”

”Bra samspel mellan er! Seminariet kändes modernt. En bra start för vårt arbete inom dessa områden!”

”Strukturerat och bra med tydlig arbetsordning som kommer att vara till stor hjälp i mitt jobb.”


freys-belgobaren

Efter utbildningen tar vi hissen ner till Belgobaren för en stunds afterwork och vidare diskussioner.

Visste du att vi även kan erbjuda företagsinterna seminarier inom arbetsmiljö och hälsa?
Några exempel:

 • SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete) för chefer och skyddsombud
 • Utbildning av chefer i hälsofrämjande ledarskap
 • Utbildning av hälsoinspiratörer
 • Inspirationsföreläsningar:
  KASAM; Möjlighetsfokuserad kommunikation; Arbetsglädje; Liv i balans

Läs mer om våra internutbildningar och konsulttjänster inom arbetsmiljö >>
Läs mer om våra internutbildningar och föreläsningar inom hälsa >>

Meny