fbpx

Rekrytering 3.0

Rekrytering 3.0
– smartare kandidatsökning på Internet

GRUNDKURS | 7 APRIL 2014 | FREYS HOTEL | STOCKHOLM

Missa inte femte och sista kurstillfället!

Med över 2 miljarder sociala profiler på nätet: Hur lyckas man på smartaste sätt nå de bästa kandidaterna med hjälp av Google, LinkedIn och andra verktyg på Internet? Vi lär dig genvägarna!

Notera att stora delar av denna kurs hålls på engelska, men att frågor kan ställas på svenska.
Bland deltagarna detta kurstillfälle: AkzoNobel, ÅF Infrastructure, Länsförsäkringar Uppsala, Definite Headhunting, Sjöfartsverket, Itweave, Landstinget Kronoberg, Decerno, Luleå kommun, Carpenova, Bahusia Personalförmedling, Olgor och Länförsäkringar Östgöta.
I dagens kunskapssamhälle är det avgörande för organisationens konkurrenskraft att hitta de bästa jobbkandidaterna. Men för att kunna tävla om talangerna i en digital värld, måste du veta hur du når dem.

Vår unika utbildning syftar till att ge dig praktisk kunskap i att hitta rätt kandidater. Detta genom att sålla bland de stora datamängder som finns på Internet, zooma in potentiella medarbetare och göra en första bedömning av kandidaten. Du får också lära dig smarta sätt att annonsera ut lediga tjänster på Internet och hur du bäst tar kontakt med dina prospekts.

Med andra ord: traditionell rekrytering i modern tappning – genom användning av onlineverktyg, plugins och smarta metoder för headhunting och sourcing. Samt tips och tricks som era konkurrenter inte kan!

Sagt om kursen:

”Rekrytering 3.0 ger stor inspiration till att ligga steget före inom rekrytering och Social Media – och därmed effektivisera letandet efter kandidater. Kursen ger också många tips och tricks av stor användning i det dagliga arbetet.”
Johanna Wahlberg, Talent Sourcer, Experis

”Jättestimulerande seminarium, konkret och lyhört. Jag fick många aha-upplevelser och löste faktiskt ett par searchutmaningar redan under själva seminariet! Jag kommer definitivt att bli effektivare och säkrare i jobbet framöver. Bra både för mig själv och mina kunder. Utan tvekan en av de bättre seminarie-investeringarna på länge!”
Peter Zethraeus, Rekryteringskonsult, Rubino Rekrytering och Bemanning


Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är rekryterare, HR-ansvarig, företagsledare, researcher, headhunter eller som av annan anledning måste lära dig hur man hittar talangerna via Internet.

Innehåll och kursledare

Under dagen varvas föreläsningar med praktiska övningar och grupparbeten, för att hjälpa dig som deltagare att förstå och träna de unika metoder vi lär ut. Därför krävs att du tar med din egen bärbara dator.

Ur innehållet:
  • Introduktion till social rekrytering
  • Rekryterarens verktygslåda
  • Hur du söker igenom 100 % av alla LinkedIn-profiler – via ett gratiskonto
  • Hur du hittar kandidater via Facebook, Twitter, Google Plus, bloggar, företagssidor, med mera
  • Hur du kommer åt databaser och sökmotorer genom Boolean search (logisk sökning med OR/AND/NOT)
  • Smarta sätt att annonsera ut lediga tjänster på nätet
  • Hur du får fram kontaktuppgifter till dina prospekts

Michelle Rea

Kursledare

Michelle Rea är en av Sveriges främsta experter på rekrytering via Internet och sociala medier. Som media/IT-specialist med HR-erfarenhet från både USA och Sverige alltsedan 1992, har hon bl a haft ledande positioner inom Universum och varit delägare i sajten Workey. Numera driver Michelle Social Honesty, som hjälper organisationer att hitta de bästa talangerna genom social rekrytering.

Annika Ahnlund - redaktör HRbloggen.se

Biträdande kursledare

Annika Ahnlund är grundare och redaktör för HRbloggen.se och dess kanaler i sociala medier. I botten är hon beteende/personalvetare, HR-konsult och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen. Annika kommer under dagen att bistå Michelle med workshopledning och sammanfattningar på svenska.

”Du är fantastisk Michelle! Konkret information och många bra och användbara tips tar jag med mig från kursdagen.”
Sofie Forsman, Talent Relations Manager, Meritmind

”Tack för att ni båda delar med er så mycket av kunskap och energi. Kommer gärna tillbaka på kurs till hösten. Gillar att ni alltid ligger i framkant och är tidiga med kurser i dessa ämnen.”
Lena Larsson, TRR Trygghetsrådet

Tid:
Måndagen 7 april 2014 klockan 9.00 – 16.00.

Plats:
Freys Meetings / Freys Hotel, Bryggargatan 12, Stockholm – mitt i city, ett stenkast från Centralstationen och Arlanda Express. Hitta hit >>

Pris:
Early bird 4.000 kr exkl moms fram till 7 februari, därefter 4.500 kr exkl moms. I priset ingår kursdokumentation, kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika. Begränsat antal platser.

Anmälningsvillkor:
Faktura 30 dagar. Fri avbokning fram till 40 dagar före seminariet, därefter debiteras hela avgiften. Din plats kan dock överlåtas på en kollega. Vi förbehåller oss rätten att ställa in seminariet vid för få anmälda deltagare eller då föreläsare lämnat återbud och ersättare inte kunnat engageras. Vi står inte för eventuella kostnader utöver kursavgiften i samband med inställd utbildning.

Mer info?
Kontakta Annika Ahnlund på telefon 0708-12 99 01 eller mejl annika@hrbloggen.se.

ANMÄL DIG HÄR

Mer från tidigare kursutvärdering:

Rekrytering 3.0 - betyg kursutvärdering

”Inspiration och nytänk kring Sociala medier och kontakt med kandidater.”
”Väldigt intressant och givande dag!”
”Great content and some really useful tools.”
”Bra samspel mellan er för att balansera tempo och mixen mellan svenskan och engelskan.”
”Jättestimulerande seminarium, konkret och lyhört.”
”Bra, lyssnade, anpassade efter gruppen.”
”Nya idéer och utvecklingspotential.”


Meny