Employer branding för HR
– strategisk employer branding & storytelling
HELDAGSUTBILDNING 23 NOV 2016 | SUMMIT SKOFABRIKEN, STHLM – 7:E ÅRET I RAD!
Hur kommer det sig att vissa arbetsgivare har mer kompetenta och nöjda medarbetare trots att de ofta erbjuder lägre löner? Jo, de har förstått vikten av att arbeta med sitt employer brand. De har tagit fram en strategi för att attrahera, motivera och behålla sina medarbetare genom en stark och tydlig kommunikation.
Vill du veta hur ni kan attrahera rätt medarbetare på kompetensmarknaden genom en tydlig arbetsgivarprofil? Hur ni skapar en employer branding-strategi som passar just ert företag? Och hur ni kan använda storytelling för emotionell kommunikation av ert varumärke och kultur?
Välkommen till ett seminarium som för sjunde året i rad ger dig såväl inspiration och exempel som konkreta verktyg och modeller för att skapa den röda tråden för nuvarande och potentiella medarbetare. Från det externa löftet till den interna verkligheten!
Sagt om seminariet:”Fantastiskt härlig mix med Linus struktur och handfasta verktyg på förmiddagen och Matts fria inspirationsföreläsning på eftermiddagen.”
Susanne Haneling, HR-konsult, Värmdö kommun
”För mig blev dagen ett väldigt bra sätt att snabbt sätta mig in i EB-arbetet. Jag har fått en bra grund att kunna formge och på allvar starta arbetet i vår organisation.”
”Ett välgenomfört arrangemang! Tusen tack!”
Malin Anneteg Fogel, Kommunikatör, Landstinget Västmanland
Program och föreläsare
» Strategiskt employer branding-arbete
LINUS HOLMGREN, varumärkesstrateg och vd på Talent Talk
Har du en ambition att arbeta mer strukturerat och strategiskt med ert arbetsgivarvarumärke? Under en intensiv förmiddag med erfarne varumärkesstrategen Linus Holmgren får du underlag att bygga eller förnya ert arbete med employer branding – både strategiskt och operativt. Du får inspiration och exempel, konkreta verktyg och modeller för att attrahera och engagera rätt medarbetare på kompetensmarknaden.
På agendan:
- Ta ett helhetsgrepp på ert employer branding-arbete. Att skapa den röda tråden för potentiella och nuvarande medarbetare, från det externa löftet till den interna verkligheten.
- Kompetensmarknaden som målgrupp. Vad måste vi veta om dem vi kommunicerar med? Trender, målgruppsförståelse och segmentering.
- Konkreta verktyg och modeller. Hur kan ett ramverk för analys-, strategi- och kommunikationsarbetet se ut i praktiken?
- Vems är egentligen ansvaret? Hur ska ni arbeta internt: HR, informationsavdelning, ledning och linjechefer?
- Inspirerande och avskräckande exempel från verkligheten. Hur arbetar andra internt och externt med employer branding?
Linus Holmgren är varumärkesstrateg, föreläsare och VD på employer branding-byrån Talent Talk, där han hjälper kunder att kommunicera ett attraktivt och sanningsenligt employer brand. Över 17 års erfarenhet från både offentlig och privat sektor, olika branscher och internationella perspektiv har bidragit till Linus övertygelse att det är människorna som gör skillnad och att kommunikation är ett kraftfullt verktyg för att uppnå affärs- och verksamhetsmål genom medarbetarna.
”Linus är verkligen en skarp kille, duktig föreläsare, lagom mycket dialog och ett perfekt innehåll för dagen!”
Malin Anneteg Fogel, Kommunikatör, Landstinget Västmanland
» Storytelling som redskap för ett starkt employer brand
MATTS HEIJBEL, storyteller på Storytellers.se
I och kring varje företag och organisation finns berättelser som handlar om människorna och verksamheten. Med hjälp av dem kan man strategiskt stödja varumärkesbyggande, ledarskap och rekrytering för att synliggöra vad man egentligen menar med sina värdeord – inte minst i dialogen i de sociala medierna. En bra story som visar organisationens kultur och värderingar kan dessutom hjälpa till att attrahera rätt arbetssökande direkt.
”Sveriges Mr Storyteller” Matts Heijbel lär dig hur du kan använda corporate storytelling som verktyg för att stärka ert arbetsgivarvarumärke och rekrytera rätt medarbetare. Ur Matts föreläsning:
- Vad är corporate storytelling?
- Att göra företaget attraktivt genom att befolka varumärket med verkligheten.
- Storytelling som redskap för att synliggöra företagets kärnvärden och stärka kulturen.
- Vilka stories vill du att folk ska berätta om dig som arbetsgivare?
- Konkreta exempel på företag som använder storytelling för att nå ut.
Matts Heijbel är socialantropolog, författare och journalist och har arbetat med Corporate Storytelling ända sedan 1999. Han har hjälpt företag och organisationer som SCA, SSAB, Svenska Kyrkan, SAS Sverige, Stockholms Stad och Malmö Stad med företagsberättelser, arbetat med olika EU-projekt och undervisar kring de här frågorna på företag och universitet. Matts banbrytande bok ”Storytelling befolkar varumärket” vann silvermedalj och hedersomnämnande i tävlingen Årets Marknadsföringsbok 2010. Boken ingår som kurslitteratur för detta seminarium.
”Fantastiska stories och filmer – verkligen inspirerande!”
Lena Larsson, HR Expert, SKF
» Liten, okänd och ändå en kompetensmagnet
PERNILLA BASTÅS, kommunikatör på Fortifikationsverket
Från 150 ingenjörer till över 400 på fyra år – hur lyckades teknikkonsulten med det? Och kan en liten statlig myndighet konkurrera om attraktiv kompetens?
Med en stadig kommunikationsplattform kan små resurser ta dig mycket långt. Teknikkonsulten Reinertsen kunde inte erbjuda bättre villkor än konkurrenterna och lyckades ändå attrahera skickliga ingenjörer i stenhård konkurrens. Pernilla Bastås berättar hur de praktiskt gick till väga. För hur gör du när ni inte kan höras mest, oftast och överallt? Hur ska målgruppen då veta att du finns? Behöver en statlig arbetsgivare tänka annorlunda för att bli en kompetensmagnet?
Så enkelt och så svårt. Tre nycklar som öppnade till stora möjligheter:
- Våga se organisationen för vad den är
- Du har så mycket mer resurser än du tror. Så använde vi medarbetarnas egna kontaktnät, PR, sociala medier och traditionell platsannonsering
- Gör det enkelt och gör det nu. Utvärdera, justera och gör igen. Exempel från våra första steg, via prövande, snubblande, lärande och till vårt fantastiskt resultat
Pernilla Bastås har arbetat med kommunikation i över 20 år, inom näringslivet och i offentlig sektor. Hon arbetar strategiskt och praktiskt med förändringskommunikation på Fortifikationsverket. Tidigare ansvarade hon för kommunikationen hos teknikkonsulten Reinertsen Sverige, med fokus på employer branding. Pernilla är också engagerad i arbete med särbegåvade unga och driver en youtubekanal, med tillhörande sociala medier, på sin fritid.
ANMÄL DIG HÄR »Tid
Onsdagen den 23 november 2016 klockan 9.00 – 16.00. Registrering och fika från kl 8.30.Plats
Summit Skofabriken, Hornsbruksgatan 23, Södermalm, Stockholm (precis intill T-bana Hornstull). Hitta hit >>Pris
4.800 kr exkl moms. I priset ingår Matts Heijbels prisbelönta bok ”Storytelling befolkar varumärket” (värde 280 kr) och verktyg för att ta fram er egen employer branding-strategi. Samt övrig kursdokumentation, lunch och för- och eftermiddagsfika. Obs! Antalet deltagare är begränsat till 35 för bästa gruppdynamik.Anmälningsvillkor
Faktura 30 dagar. Fri avbokning fram till 40 dagar innan seminariet, därefter ingen återbetalning av kursavgiften (ej heller vid sjukdom eller VAB). Din plats kan dock överlåtas på en kollega eller vän. Vi förbehåller oss rätten att justera programmet, byta lokal eller ställa in eventet. Vi står inte för eventuella kostnader utöver kursavgiften i samband med inställd utbildning.Mer info?
Kontakta Annika Ahnlund på telefon 0708-12 99 01 eller mejl annika@hrbloggen.se.
Seminariet äger rum i mysiga Summit Skofabrikens läckert designade lokaler, precis vid Hornstulls tunnelbana.