Digital HR – HRbloggen.se

Digital HR - seminarium

Digital HR
– utmaningar och möjligheter

HELDAGSSEMINARIUM 23 MARS 2017 | SUMMIT SKOFABRIKEN | STHLM – FULLBOKAT!
HELDAGSSEMINARIUM 5 APRIL 2017 | SUMMIT SKOFABRIKEN | STHLM – FULLBOKAT!

Den digitala transformationen är en av vår tids största globala HR-trender. Det handlar inte bara om HR:s roll som förändringsagent. HR måste också digitaliseras och anamma de nya spännande möjligheter tekniken ger!

Att digitalisera sina HR-processer är idag ofrånkomligt. Det handlar mer om hur smart man gör det och i vilken takt. Och framför allt: Att bana väg för medarbetarna att hoppa på tåget.

Varmt välkommen till ett nytt spännande seminarium med inspiration, trendspaning och handfasta tips kring digital HR!

Vi benar ut vad digitaliseringen ställer för nya krav på HR och ledarskapet. Det handlar inte främst om teknik, utan om människor och beteendeförändring. Och vilka är experter på det – om inte HR?

Under dagen fokuserar vi också på vilka möjligheter digitaliseringen erbjuder HR själva – med hjälp av big data, digitala medier och annan spännande teknik som bidrar till allt från bättre personalbeslut till effektivare kompetensförsörjning.

Bland hittills anmälda deltagare: Microsoft, E.ON, Handelsbanken, Post- och Telestyrelsen, The Absolut Company, Oracle, PwC, SBAB, Regeringskansliet, AFA Försäkring, Vinge, Kantar SIFO, Sweco, Orkla Foods, Bonava, Hemfrid, Länsförsäkringar, Statens maritima museer, Barium, Konecranes, Södermalmskyrkan, Experis, Stena Line, Telge, Atea, Grant Thornton, CEVT, Svenska Turistföreningen, Landstinget Blekinge, EVRY, Roxtec, Helsingborgs stad, Ocay, Etteplan, IL Recycling, Väsbyhem, Benteler Distribution, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, Örebro kommun, Creuna, Statens museer för världskultur, SKL Kommentus, Boxhill, Move Management, Netcompetence, HRM Software och Content Analytics.
Program och föreläsare

» HR:s roll i den digitala transformationen
HENRIK LADSTRÖM, Digital HR-konsult på Knowit Insight

Henrik jobbar till vardags med att hjälpa företag digitalisera sina HR-processer och menar att digitaliseringen ger HR chansen att visa vad man går för: Med sina kunskaper om mänskliga beteenden kan HR bidra till att öka organisationens digitala mognad och kompetens. Först därefter kan man titta på vilka specifika processer som ska digitaliseras.

 • Digital HR: Vad innebär begreppet egentligen? Vilka delar av HR kan med fördel göras digitala?
 • HR som förändringsagent: Digital transformation handlar om beteendeförändring. Hur kan HR vara med och ställa om till en digital organisation?
 • Digitalt ledarskap – och medarbetarskap: Vad innebär detta? Och hur kan HR skapa digitala chefer och medarbetare?
 • HR-system och digitalisering: Hur digitala är egentligen HR-systemen? Vilken roll kommer de att spela i den digitala transformationen?

Henrik LadströmHenrik Ladström har lång erfarenhet som konsult i digitala kanaler med särskilt fokus på relationsbyggande, medarbetarskap och digitalt jobbsök. Idag jobbar han som konsult på Knowit Insight och hjälper kunder att digitalisera HR. Henrik har tidigare medverkat vid vårt seminarium ”Sociala medier för arbetsgivare” under våren 2016 och fick då höga betyg i kursutvärderingen.

» En digital värld kräver analoga ledare
KAJ STENMAN, IT-chef i Jönköpings kommun

Tekniken har kommit så långt att digitaliseringen nu handlar om människorna i verksamheten. Cheferna måste kunna läsa IT-kartan för att ge alla möjlighet att förstå och vara med, hävdar Kaj Stenman utifrån sin långa erfarenhet att leda i förändring.

Läs mer i Kajs uppmärksammade krönika om ledarskapets betydelse för digitaliseringen.

Ur Kajs föreläsning:

 • Vad ställer digitaliseringen för krav på ledarskapet?
 • Hur engagerar vi medarbetarna och gör dem delaktiga i processen?
 • Rationaliseringar och neddragningar – vi måste våga prata om digitaliseringens baksida!

Kaj StenmanKaj Stenman har varit ledare i många år, bl a som vd, försäljningschef och marknadschef. Nu är han IT-chef i Jönköpings kommun med uppdrag att skapa kundorientering i verksamheten. ”Alla vet hur man gör en bra teoretisk plan, konsten är att få det att inträffa i verkligheten!”

» Möjligheter för HR i den nya digitala världen
CHRISTIAN BERGENSTRÅHLE, certifierad sociala medier-strateg och kommunikationskonsult

Hur kan HR på bästa sätt dra nytta av digitaliseringen för att engagera sina befintliga medarbetare och attrahera nya? Christian Bergenstråhle pekar på möjligheter och strategier, lyfter fram en rad inspirerande exempel och ger oss en spännande blick in i framtiden.

Ur Christians föreläsning:

 • Hur påverkas HR av den digitala transformationen?
 • Hur kan vi använda digitala och sociala medier i HR-arbetet?
 • Att kommunicera med och attrahera morgondagens arbetskraft på deras villkor
 • Mobilappar, robotar, Artificiell intelligens, Virtual Reality – en del av personalstrategin?
 • Best practice: Intressanta nationella och internationella case

Christian BergenstråhleChristian Bergenstråhle har jobbat med kommunikation i snart 20 år och tillhör en av Sveriges första certifierade strateger inom sociala medier, utbildad vid Social Media Academy i USA. Christian är en frekvent anlitad föredragshållare inom sociala medier, ofta kopplat till HR med föreläsningar på bl a Personaldagen, för HR-föreningen, Trygghetsrådet samt ATG:s och Swedbanks HR-avdelningar. Han har fått toppbetyg i samtliga kursutvärderingar av HR-bloggens seminarier om sociala medier och feedback som ”Jag skulle gärna lyssnat på Christian hela dagen.”

» Without data, you’re just another person with an opinion
ANNA HAMILTON, HR Analyst & People Expert

Tillgången till data ger oss nya möjligheter att förutsäga framtida beteenden och skapa riktigt bra beslutsunderlag. Nu gäller det bara för oss alla att använda ”People Analytics” på rätt sätt!

Det är stor skillnad på att rapportera och analysera. Datan måste alltid sättas i relation till något annat för att ge effekt. Större HR-projekt bör alltid föregås av ett business case som vilket annars affärsprojekt som helst. Det ska finnas beräkning på Return of Investment, projektplan och en riskanalys!

Ur Annas föreläsning:

 • People Analytics – the What, Why and How
 • Digital insamling och praktisk tillämpning av People Data
 • HR-nyckeltal och personalekonomi – vikten av att analysera datan i relation till KPI:er
 • Möjligheter idag och i morgon – att använda datan för att förutspå framtida prestationer

Anna HamiltonOm Anna Hamilton: Skeptisk HR-analytiker som är övertygad om att vägen till en lyckad affär går genom medarbetarna och på vikten av att alltid visa på data som beslutsunderlag i personalekonomiska investeringar. Jobbar som konsult på Doings men sitter sedan drygt ett år som People Analyst på H&Ms Inköpskontor.

Vi uppdaterar programmet efterhand och reserverar oss för justeringar.

Tid
Torsdagen 23 mars 2017 klockan 9.00 – 16.00. Registrering och fika från kl 8.30. (FULLBOKAT)
Onsdagen 5 april 2017 klockan 9.00 – 16.00. Registrering och fika från kl 8.30. (FULLBOKAT)

Plats
Summit Skofabriken, Hornsbruksgatan 23, Södermalm, Stockholm (precis intill T-bana Hornstull). Hitta hit >>

Pris
4.600 kr exkl moms. I priset ingår kursdokumentation, lunch samt för- och eftermiddagsfika. Obs! Antalet deltagare är begränsat till 35 vid respektive tillfälle.

Anmälningsvillkor
Faktura 30 dagar. Fri avbokning fram till 40 dagar innan seminariet, därefter ingen återbetalning av kursavgiften (ej heller vid sjukdom eller VAB). Din plats kan dock överlåtas på en kollega eller vän. Vi förbehåller oss rätten att justera programmet, byta lokal eller ställa in eventet. Vi står inte för eventuella kostnader utöver kursavgiften i samband med inställd utbildning.

Mer info?
Kontakta Annika Ahnlund på telefon 0708-12 99 01 eller mejl annika@hrbloggen.se.

Båda kurstillfällena är nu fullbokade, hör av dig för reservplats! »

Fler röster om våra seminarier

”Fick massor av nya idéer och massor av energi. Alla föreläsare var mycket inspirerande.”
”Gillar att ni alltid ligger i framkant och är tidiga med kurser i dessa ämnen.”
”Har aldrig tidigare upplevt ett seminarium som var så klockrent rätt ’i tiden’ för mig. Ni pratade om precis det jag behövde och inget annat som det kan vara vid sådana här tillfällen.”

Seminariet äger rum i mysiga Summit Skofabrikens läckert designade lokaler, precis vid Hornstulls tunnelbana.

skofabriken-curie

skofabriken-svart

skofabriken-lounge

Meny