Coachande Ledarskap – HRbloggen.se

Coachande Ledarskap - seminarium

Coachande ledarskap för chefer och HR
– vinsten med att förstå ansvar!
HELDAGSUTBILDNING 8 MAJ 2012, SUMMIT SKOFABRIKEN, STHLM

Vad innebär ett coachande ledarskap och vad kan det göra för skillnad i din organisation? Under vår fulladdade heldag får du lära dig hur coachningens kraftfulla verktyg ger ett aktivare medarbetarskap.

Syftet med coachande ledarskap är att stärka medarbetarnas (och chefernas) förmåga att agera självständigt, att utvecklas och växa genom att själva komma fram till sina lösningar. När var och en på arbetsplatsen tar ansvar för sina mål, sitt välbefinnande och sina möjliga vägar, det är då det blir roligt att samarbeta!

Med ett aktivt medarbetarskap följer dessutom resultat. På sikt blir organisationen mer lönsam för att ni fokuserar på rätt saker.

Vår utbildning ger dig grunderna och verktygen till det coachande förhållningssättet. Kursen riktar sig både till dig som är ledare och till HR-medarbetare som vill stödja organisationens chefer på bästa sätt.

Program och kursledare

Vi bjuder på en fulladdad heldag med teorier, upplevelser, möjlighet att prova dina case och reflektera över ditt ledarskap eller din samtalsstil. Allt detta tar du sedan med hem till din vardag och tränar strukturerat.

Ur innehållet
  • Vad är Coachande Ledarskap?
  • När kan du INTE vara en coachande ledare?
  • Coachingens grund; lyssnande, ställa frågor, feedback
  • Hur agerar jag som coachande ledare och vilka kan resultaten bli?
  • Leda dig själv först. Hur bra leder du dig själv?
  • Konkreta övningar, verktyg och teorigenomgång

För att nå framgång i det Coachande Ledarskapet, kommer du att behöva bli mer medveten om dig själv, dina styrkor och svagheter, hur du agerar i situationer och i förhållande till olika personer. Genom en djupare självinsikt, skapar du bättre förutsättningar för att utveckla dina medarbetare och ett större ansvarstagande.

Det tar 21 dagar att utveckla och implementera en ny vana. Så för långsiktig och hållbar utveckling kommer vi att erbjuda dig att kort förbereda dig innan utbildningsdagen. Inom de närmaste veckorna efter utbildningsdagen kommer du dessutom ha tillgång till ett uppföljningstillfälle; en halvtimmes telefoncoaching med fokus på ditt ledarskap. Eller delta i en gemensam chatt där vi coachar i de frågor deltagarna väljer att ta upp.

Kursledare

Inger Eriksson, framgångsbyrån STHLMInger Eriksson är personal/beteendevetare, internationellt certifierad coach och NLP practitioner. Inger har en gedigen och väl förankrad kunskap om coaching. Hon har utbildat och diplomerat hundratalet coacher, anlitas för mentorcoaching och inför certifieringar och är dessutom ledamot i den svenska styrelsen för International Coach Federation. Sedan 2007 driver Inger Framgångsbyrån STHLM, som jobbar med personlig och professionell utveckling genom föreläsning, coaching och utbildning.

Karin Ulfhielm - VargkaskKarin Ulfhielm utvecklar framgångsrika ledare och team som coach, författare och konsult. Karin är beteendevetare och internationellt certifierad coach. Hon har dessutom lång och bred erfarenhet från både operativt och strategiskt HR-arbete. Sedan 2005 driver Karin sitt eget företag Vargkask. Med humor och kreativitet, hjälper Karin sina kunder att få nya perspektiv och ger dem därmed möjligheter att hitta nya vägar och tillvägagångssätt.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Tid:
Tisdagen 8 maj 2012 klockan 9.00 – 16.00.

Plats:
Summit Skofabriken, Hornsbruksgatan 23, Södermalm, Stockholm (precis intill T-bana Hornstull). Hitta hit >>

Pris:
4.400 kr exklusive moms. I priset ingår kursdokumentation, lunch, för- och eftermiddagsfika samt ett uppföljningstillfälle.

”Har aldrig tidigare upplevt ett seminarium som var så klockrent rätt ’i tiden’ för mig. Ni pratade om precis det jag behövde och inget annat som det kan vara vid sådana här tillfällen.”

Deltagare i ett av våra öppna seminarier

Meny