Affärsdriven HR och talent management – HRbloggen.se

Affärsdriven HR och talent management

Affärsdriven HR
och talent management
– så jobbar du strategiskt med personalförsörjningen

HELDAGSUTBILDNING 17 NOV 2015 | SUMMIT SKOFABRIKEN | STHLM

kalender-14oktÖkad globalisering, digitalisering och hårdnande konkurrens har gjort det affärskritiskt att ha medarbetare med rätt kompetens. Allt HR-arbete förväntas dessutom leda mot företagets vision och lönsamhet. Men vad innebär det i praktiken att jobba strategiskt med HR och talanghantering?

När allting går att kopiera, är det humankapitalet som skapar konkurrensfördelarna. HR:s strategiska roll blir alltmer nödvändig för att leverera rätt kompetens, skapa förutsättningar för en högpresterande organisation och utveckla framgångsrika ledare.

Just kompetensförsörjningen är idag HR:s allra största utmaning. En tilltagande brist på duktiga chefer och specialister hotar företagens tillväxt och möjlighet att nå sina affärsmål.

Varmt välkommen till en unik intensivutbildning, som syftar till att stärka din strategiska roll i ledningen och att hands-on lära dig arbeta affärsdrivet med HR och talent management!

Bland hittills anmälda deltagare: Verizon, Adecco, Global Water Partnership, Acceptus, Netcompetence, op5, Framtiden och Vapiano.
Röster om seminariet

”Bra med tre olika föreläsare. Är nöjd med dagen och tyckte det var välinvesterad tid. Gillade kopplingen till affärsplanen. Den ger något konkret att ta tag i.”
Camilla Wärle, HR Business Partner, FLIR Systems AB

”Jag hade gärna suttit en eller två timmar längre och fått lyssna lite till på alla!”

”Jättebra med personer som har egna konkreta erfarenheter. Det ger mycket trovärdighet och skapar engagemang. Jag är glad att jag fick vara med på denna dag!”


Målgrupp och syfte

Utbildningen riktar sig främst till dig som idag är, eller siktar på att bli, HR-chef eller HR-ansvarig och vill bli säkrare i din strategiska roll. Även du som är VD, HR Business Partner eller fristående HR-konsult har stor nytta av dagen – liksom du som jobbar dedikerat med organisationens kompetensförsörjning eller talanghantering.

Målet med dagen är att öka din förståelse för strategiskt arbete med HR och talent management och hur man i praktiken säkrar att det har en stark koppling till det egna affärsmålet. Du får också inblick i hur man kan tillämpa principer från lean production på HR-funktionen.

Kursen kommer att ge dig både konkret kunskap, verktyg och en massa inspiration kring hur man tar fram sina strategier och kopplar dem till de olika HR-processerna!

Program och kursledare

» Så tar du fram en affärsnära HR-strategi
NANETTE BRINK, VD och seniorkonsult på Sweden HR Group

För att kunna arbeta strategiskt med HR krävs en djupare förståelse för affären: kundnytta, ägarintressen och konkurrensfördelar. Nanette Brink lär dig på ett handfast sätt att jobba mer affärsdrivet med HR. Under förmiddagen varvar hon teori med praktiska case och diskussioner. Ur programmet:

 • Att analysera affärsstrategin och identifiera företagets framtida behov
 • Steg för steg: Hur du tar fram en HR-strategi och -verksamhetsplan som är kopplad till företagets framtida behov
 • Hur du kopplar HR-strategin till HR-processer, organisationskultur och linjechefer
 • HR:s roll och förhållningssätt i ledningsgruppen
 • Case och exempel från verkligheten
 • Praktiska övningar med simulerade case

Nanette Brink
Nanette Brink har gedigen erfarenhet av strategisk HR från befattningar som HR-chef och HR-direktör i alla typer av verksamheter, både inom och utanför Sverige. Nanette har även varit programansvarig utbildare för Iterums kompletteringsutbildning för HR-akademiker och är grundare av konsultföretaget Sweden HR group, som hjälper HR- och ledningsfunktioner att utveckla sin verksamhet genom HR-processer.


» Affärsdriven HR i praktiken
MARIA BRANESTAM, HR-direktör på Martin & Servera

HR-direktör Maria Branestam ger oss inspel i hur HR naturligt kan vara starkt bidragande till ett företags utveckling och framgång. Hon berättar också hur principer från lean production kan tillämpas på en HR-funktion. Ur föreläsningen:

 • Hur kan man få HR:s mål och aktiviteter att i praktiken stödja den övergripande affärsstrategin?
 • Den enklaste formen av affärsnära HR – hur ser den ut i praktiken?
 • Måldelning, daglig styrning och ständiga förbättringar på en HR funktion – hur kan det se ut?

Maria Branestam – Martin & Servera

Maria Branestam är HR-direktör på Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist Martin & Servera – ett svenskt familjeägt företag, som ägs gemensamt av Axel Johnson AB och familjen Oldmark. Maria har bred erfarenhet av HR-frågor från både privat och offentlig sektor.» Talent management för att säkra kompetensförsörjningen
CECILIA NYBLOM, talent management- och employer brandingspecialist på Sweden HR Group

Talent management – eller talanghantering – är en strategisk ansats för att trygga företagets framtida kompetensförsörjning och omfattar processer som rekrytering, prestationsstyrning och utveckling. En väl genomtänkt talangstrategi gör ditt företag till morgondagens vinnare på arbetsmarknaden!

Cecilia Nyblom lär dig hur en talangstrategi kan se ut och ger dig enkla och konkreta råd och verktyg som du kan ta med dig till ditt företag.

 • Talent management och varför det är affärskritiskt
 • Hur du tar fram en talent management-strategi – från ax till limpa
 • Genomgång av de olika delarna: attrahera, rekrytera, introducera, kompetensinventera, utveckla & behålla, avsluta
 • Talent management i siffror: vad ett bra talent management-arbete kan ge

Cecilia Nyblom
Cecilia Nyblom är talent management- och employer branding-specialist på konsultbolaget Sweden HR group. Hon har tidigare jobbat med dessa områden inom både advokat- och managementkonsult-branschen, senast på McKinsey & Company. Idag hjälper Cecilia företag att utveckla och implementera sina egna talent management- och employer branding-strategier.

Efter seminariet håller HRbloggens grundare Annika Ahnlund i en AW – för dig som vill diskutera och nätverka ytterligare.

Röster om seminariet

”Fick mer självförtroende att vi faktiskt redan gör mycket bra saker. Fick också med nya perspektiv och idéer för arbetet framåt.”

”Gillar att det var högt tempo, lite tröttande men så mycket värt att samla allt på en dag!”

”Utmärkt med simulering av olika case!”

”Mycket trevligt med en AW efteråt, då hann man prata lite annat också.”

Tid & Plats
Tisdagen 17 november 2015 klockan 9.00 – 16.00 på Summit Skofabriken, Hornsbruksgatan 23, Södermalm, Stockholm (precis intill T-bana Hornstull). Hitta hit >>
Efter seminariet håller HRbloggens grundare Annika Ahnlund i en AW – för dig som vill diskutera och nätverka ytterligare.

Pris:
4.800 kr exklusive moms. I priset ingår kursdokumentation, frukost, lunch och för- & eftermiddagsfika samt något att dricka på efterföljande afterwork. OBS! Antalet platser är begränsat till 25 för bästa gruppdynamik.

Anmälningsvillkor
Faktura 30 dagar. Fri avbokning fram till 40 dagar innan seminariet, efter det kan din plats överlåtas på en kollega. Vi förbehåller oss rätten att justera programmet, byta lokal eller ställa in eventet. Vi står inte för eventuella kostnader utöver kursavgiften i samband med inställd utbildning.

Mer info?
Kontakta Annika Ahnlund på telefon 0708-12 99 01 eller mejl annika@hrbloggen.se.

ANMÄL DIG HÄR »

Utbildningen äger rum i Summit Skofabrikens läckert designade lokaler, precis vid Hornstulls tunnelbana.

Summit Skofabriken - Platon

skofabriken-svart

skofabriken-lounge

Meny