Verksamhetsutvecklare Kompetensförsörjning till Folksam – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Folksam söker Verksamhetsutvecklare Kompetensförsörjning

Vi är mitt i ett strategiskt förändringsarbete för en mer sammanhållen, effektiv och modern kompetensförsörjning, med tillhörande digital transformation och agilt arbetssätt. Nu söker vi två verksamhetsutvecklare till vår HR-avdelning på huvudkontoret i Skanstull.

Jobba hos Folksam

Folksam logo

Folksam HR söker två verksamhetutvecklare för att driva och samordna förvaltningen och utvecklingen av kompetensförsörjningsprocessen. Vi är mitt i ett strategiskt förändringsarbete där vi i november implementerar en mer sammanhållen, effektiv och modern kompetensförsörjning, med tillhörande digital transformation och agilt arbetssätt. Efter fas ett i implementeringen följer fortsatt arbete för att säkerställa transformation och effekthemtagning hela vägen.

Det här gör du i rollen som verksamhetsutvecklare
Vi har en delvis ny organisation. Detaljerad ansvarsfördelning och arbetssätt är därför under utveckling och du kommer att vara med och utforma. Nedan följer en övergripande jobbeskrivning:

  • Driva och kvalitetssäkra utvecklingsarbete och effekthemtagning.
  • Ta hand om inkommande behov inom förvaltningsområdet kompetensförsörjningsprocessen– inkl skapa, prioritera och underhålla backlog (utveckling, felrättningar m m). Centrala IT-system är Saba Cloud och HRM.
  • Ha dialog med intressenter för att klargöra behov i backlog samt säkerställa att innehållet är väl nedbrutet och definierat för att förstås och hanteras.
  • Rapportera och ta fram beslutsunderlag.
  • Upprätthålla god kännedom om erforderliga IT-system. Närmast fokus på funktionalitet i Saba Cloud. I teamet planeras preliminärt tre huvudinriktningar för ansvar: 1) Övergripande förvaltningsledning för hela kompetensförsörjningen – redan tillsatt. 2) Datakvalité, mätningar, rapporter och analys. 3) Kompetensstrategi, kompetensmodell och jobbeskrivningar.
  • Ge systematiskt metod- och processtöd samt vara kommunikativ och bidra till lärande för HR-specialister samt Folksams chefer och medarbetare – inom dina ansvar.

Avdelningen du kommer till består av nio medarbetare. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av Folksams kompetensstrategi och sammanhållna kompetensförsörjningsprocess, Folksams Employer brand och enhetens kommunikation samt verksamhets¬analyser, verksamhetsutveckling och affärsplanering inom områdena människor och miljöer. Enheten du tillhör är Människor och miljöer vars uppdrag är att förvalta och utveckla Folksams HR-arbete samt kontorsmiljöer över hela landet.

Är du den vi söker?
Syftet med rollen är att stödja förflyttningen till en mer sammanhållen och effektiv kompetensförsörjning. Jobbet ställer därför krav på såväl analytisk förmåga och systematiskt arbetssätt som ledarskap. Du behöver ha god förmåga att sätta dig in flöden och rutiner samt att analysera och lösa problem ur helhetsperspektiv och i flera steg. Självklart har du god förmåga att planera, prioritera och arbeta effektivt för att hålla tidsramar och når uppställda mål. Du behöver också vara kommunikativ och ha en god förmåga att samarbeta.

Att du är intresserad av både kompetensförsörjningsfrågor, teknik och verksamhetsutveckling ser vi som självklart! I övrigt söker vi dig som har några års erfarenhet av verksamhetsutveckling i någon form och gärna erfarenhet av deltagande i förvaltning och utveckling av IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av agila metoder för förvaltning och utveckling samt metoder för mätningar/utvärderingar, rapportbygge och analysarbete. Med dig behöver du också ha högskoleexamen med inriktning på personalvetenskap, systemvetenskap och/eller ekonomi samt goda kunskaper i Excel.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev redan i dag, men senast 26 september 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem och läser ansökningar löpande.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Karin Gunnarsson, avdelningschef, 08-772 82 30 eller 0708-31 59 34.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen, Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44, FTF, Anneli Ersson, 0708-31 69 22 och HKF, Mikael Carlsson, 0708-31 51 32.

ANSÖK HÄR »

Meny