Agil rekryterare till Ängelholms kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Ängelholms kommun söker agil rekryterare

Ängelholm är landets första agila kommun! Nu söker vi dig som vill ansvara för uppbyggnaden av vårt nya Rekryteringscentrum. Hur du tänker ta dig an uppdraget och vilken roll AI och digitalisering kommer att få, är vi superspända på att höra dig berätta!

Agila HR-avdelningen i Ängelholms kommun

Ängelholms kommun - logo
Ängelholm är landets första agila kommun! Här tänker vi nytt och har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

Arbetsuppgifter
Vi i Ängelholms kommun är stolta över att vara Sveriges första agila kommun och nu har vi bestämt oss för att starta ett nytt och modernt Rekryteringscentrum! Det behöver byggas upp från grunden och det är här du kommer in.

Du kommer att vara ansvarig för uppbyggnaden och att utveckla rekryteringsprocessen. Du kommer också att arbeta operativt med rekryteringar. I starten handlar det om chefsrekryteringar och specialistrekryteringar. Vad som händer sen är ganska mycket upp till dig!

Rekryteringscentrum kommer inledningsvis endast att bestå av dig, men du kommer att vara en del av vårt härliga HR-team som du kan bolla dina tankar med. Hur du tänker ta dig an uppdraget och vilken roll AI och digitalisering kommer att få, är vi superspända på att höra dig berätta.

Vad vi vet, är att det idag är nödvändigt att ge kandidaterna vad de vill ha: rätt budskap, på rätt plats vid rätt tidpunkt. Vi behöver vara kreativa i våra uppsökningsmetoder. Vi vill gärna höra dina idéer och tankar om hur vi kan förbättra kandidatupplevelsen.

Vi är optimister, så tanken är att Rekryteringscentrum ska vara klart för drift efter sommaren. Vad tänker du krävs för att det här ska fungera? Vad behöver du för att lyckas?

Låter det här som en spännande utmaning som du tror att du är rätt person för? Då är du mer än välkommen med din ansökan. Som du ser i annonsen så kör vi det traditionella stuket. men hoppas på att det är sista gången – för till sommaren har vi kanske just dig på plats!

Vi letar efter dig som:

 • Är en självgående och agil lagspelare
 • Är genuint intresserad av och kunnig i att utveckla och förändra
 • Är en grym rekryterare och bra på att lyssna, analysera och vaska fram guldkornen. Du är skarp i alla delar av rekryteringsprocessen
 • Ser till att rekryteringsmetoderna inte bara hittar de bästa kandidaterna, utan att de även leder till en positiv kandidatupplevelse
 • Är bra på att använda kompetensdata smart
 • Är en fena på att kommunicera och att skapa goda relationer. Det kommer att krävas ett långsiktigt relationsbyggande i de nätverk där våra nästa talanger finns. Du kommer även att behöva hjälpa chefer att förstå detta.
 • Har erfarenhet av digitalisering och moderna innovativa sätt att rekrytera. Du har koll, kunskap, erfarenhet och du är sugen på att införa detta i Ängelholms kommun.
 • Har ett bra nätverk och gärna branschkännedom.
 • Är du certifierad i något/några urvalsinstrument så är det meriterande.

Vi vill att:

 • Du har högskoleutbildning inom beteendevetenskap, sociologi eller något annat område som är relevant för tjänsten
 • Du har startat upp en ny verksamhet eller ett nytt stort projekt med gott resultat
 • Du vet hur man rekryterar för framtiden och är trygg i morgondagens sätt att rekrytera
 • Du har jobbat som rekryterare i en större verksamhet under en längre period och har erfarenhet av att rekrytera chefer och specialister

Anställningens omfattning
Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast 2019-03-27. Referensnummer: A854734. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig att ansöka via länken nedan.

Kontaktpersoner
Pernilla Gedda, Enhetschef, 0431-468226, pernilla.gedda@engelholm.se
Frida Persson, HR-utvecklare, 0431-87000
Fackliga företrädare nås via Ängelholms kommuns växel, 0431- 870 00

Övrigt
Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

ANSÖK HÄR »

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Meny