Personalplanerare till Storstockholms brandförsvar – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Storstockholms brandförsvar söker en personalplanerare

Som vår personalplanerare får du en spännande och inflytelserik roll. Du hanterar personalplaneringsfrågor inom den operativa verksamheten och agerar rådgivare gentemot avdelningschefen såväl som enhetscheferna på våra brandstationer. Tjänsten är placerad på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Jobba hos Storstockholms brandförsvar
Storstockholms brandförsvar - logo

Din roll
Ditt uppdrag är att planera, utveckla och följa upp bemanningen samt hantera avvikelser från den lagda bemanningsplanen. Rollen innebär bland annat att förändra schemaläggning enligt kollektivavtalets regler, lösa långsiktiga och kortsiktiga vakanser, support angående arbetstids- och semesterfrågor, semesterplanering, bevaka behov av utbildningar och internutbilda.

Vem är du?
Som person är du en noggrann och strukturerad lagspelare med förmåga att målstyra och följa upp. Du är kommunikativ, tydlig och har lätt för att fatta beslut. Detta innebär att du har förmåga att lyssna och ta till dig medarbetares förslag, samtidigt som du är tydlig och rak i din egen kommunikation. Arbetet kräver förmåga att jobba i både långa och korta tidsskalor, vilket ofta ställer krav på att kunna prioritera uppgifter.

Vi erbjuder
Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal, vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

  • Gymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Goda kunskaper om lagar och avtal avseende arbetstidsregler.
  • Mycket god förmåga att uttala sig i tal och skrift.
  • Erfarenhet av personalplanering eller liknande arbetsuppgifter.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kommunal räddningstjänst eller annan blåljusorganisation.

Villkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde enligt överenskommelse.
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB

Vilka är vi?
Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan
Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 2019-03-17 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer 211-94/2019. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor
Vill du veta mer om hur det är att arbeta som personalplanerare inom räddningsavdelningen eller har du andra frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Fredrik Lagerhorn, tf. bitr. chef för räddningsavdelningen, telefon: 070-764 88 06 eller e-post: fredrik.lagerhorn@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare
Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.

MEJLA ANSÖKAN »
Meny