Personalkonsult till Huddinge kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Huddinge kommun söker personalkonsult till Barn- och utbildningsförvaltningen

Vi söker dig som vill arbeta konsultativt och självständigt med olika personalfrågor – i en växande verksamhet med barn och utbildning i fokus.

Personalkonsult i Huddinge kommun

huddinge-kommun-logoHuddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller socialsekreterare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I alla våra förskolor och skolor pågår ett arbete med en gemensam pedagogisk plattform. Barn och elever ska mötas av samma syn på pedagogiskt ledarskap och lärande, oavsett hur gamla de är eller var i kommunen de bor. Plattformen grundar sig i forskning och beprövad erfarenhet eftersom vi alltid strävar efter att arbeta med det som ger resultat.

Vi söker dig som vill vara en förebild och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Du är öppen och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och drivkraft att omsätta tankarna till handling.

Enhetsbeskrivning
Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar 3 600 medarbetare och 170 chefer inom förskola, grundskola och gymnasieskola och vuxenutbildning. Förskola och skola ska ge alla barn och elever förutsättningar att nå de nationella kunskapsmålen.

Personalavdelningen är en del av barn- och utbildningsförvaltningen och består av personalchef, fem personalkonsulter och fyra personalassistenter. Personalavdelningens uppdrag är att ge ett brett stöd och vara en utvecklingspartner till förvaltningens chefer inom personalområdet, såväl operativt, konsultativt som strategiskt. Vi sitter i moderna lokaler 5 minuters promenad från Stuvsta pendeltågsstation

Om arbetet
Vi söker dig som vill arbeta brett med personalfrågor i en växande verksamhet med barn och utbildning i fokus.

I ditt uppdrag som personalkonsult bidrar du till verksamhetens utveckling och ger ett dagligt stöd till förvaltningens chefer inom områdena kompetensförsörjning, organisationsutveckling, arbetsmiljö, rehabilitering och arbetsrätt. Personalavdelningen arbetar nära verksamheten och du kommer att arbeta nära verksamheternas respektive ledningar. Arbetet innebär också att arbeta inom olika utvecklingsprojekt för att utveckla verksamheten och skapa goda resultat.

Du arbetar konsultativt och självständigt i processer och med enskilda ärenden. Du har också ansvar för ett par förvaltningsövergripande uppdrag inom personalområdet. I din roll är du arbetsgivarrepresentant och medverkar till en god samverkan med de fackliga organisationerna.

Din profil

  • Du har 5 års erfarenhet eller mer från brett konsultativt personalarbete.
  • Du har genomgått personal- och organisationsteoriprogrammet 120 p eller motsvarande utbildning.
  • Du har goda kunskaper i tal och skrift på svenska.
  • Du har god datorvana och goda kunskaper i Office paketet.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från personalarbete inom skolans värld och/ eller kommunal sektor.
  • Det är meriterande om du har licens i Assesios tester, MAP och Matrigma.

Som person är du strukturerad, drivande, resultatinriktad och kan hålla flera processer igång samtidigt. Du har ett proaktivt, lösningsfokuserat arbetssätt och trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Du är också modig, trygg, stabil och har ett lyhört förhållningssätt i kommunikation med andra.

Upplysningar
Stefan Szirmai, personalchef, 08-53536030

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten, se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum
2016-11-16

Referensnummer
BUF:2016:880

ANSÖK HÄR »

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Meny