Personalgeneralist till Vetenskapsrådet – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Vetenskapsrådet söker personalgeneralist

Som personalgeneralist hos oss får du arbeta i centrala Stockholm med alltifrån kompetensförsörjning och rekrytering till likabehandling, arbetsmiljöfrågor och lönehantering.

Jobba hos Vetenskapsrådet

Vetenskapsrådet - logotyp

Vetenskapsrådet är en statlig myndighet som har en ledande roll för att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Myndigheten finansierar forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Vetenskapsrådet är också rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och samordnar och utvecklar kommunikation om forskningens betydelse, resultat och villkor. Myndigheten har ett övergripande ansvar för nationell forskningsinfrastruktur och verkar för internationellt forskningssamarbete. På Vetenskapsrådet arbetar 180 personer i moderna lokaler mitt i centrala Stockholm. I arbetet inom ämnesråd, råd, kommittéer och beredningsgrupper deltar över 800 svenska och internationella forskare.

Enheten för personal och ekonomi ansvarar för frågor och ärenden inom personal- och ekonomiområdet. Vi ger stöd till ledning och chefer avseende bl. a. kompetensförsörjning, arbetsrätt, lönebildning och förhandlingar, löneadministration samt rehabilitering. Inom ekonomiområdet ansvarar vi för löpande ekonomisk redovisning, underlag för budgetering och uppföljning, stöd och styrning i olika ekonomifrågor till verksamheten samt intern ekonomiadministration.

Arbetsuppgifter
I rollen som personalgeneralist kommer du att arbeta brett med personalfrågor över hela myndigheten. Det handlar om kompetensförsörjning, rekryteringsarbete, likabehandlingsfrågor samt organisatoriska och sociala arbetsmiljöfrågor. Du kommer också att vara back-up i vår lönehantering. Därtill kommer arbete med att utveckla processer och rutiner inom löne- och personalarbetet. Du arbetar både operativt och strategiskt.

Vi letar efter dig som tillsammans med oss vill åstadkomma ett för verksamheten väl fungerande personal- och lönearbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom personalområdet och minst ett par års erfarenhet av personalarbete i liknande roll. Vi vill att du har erfarenhet av personalarbete från statlig sektor. Det är bra med erfarenhet av lönehantering. Dina personliga egenskaper är viktiga. Du har förmåga att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt och har lätt för att samarbeta. Du har god personkännedom samt är självständig, ansvarsfull och noggrann. Du har leveransförmåga och kan hålla deadlines. Du är intresserad av att utveckla, är prestigelös och vågar prova nya lösningar. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Goda kunskaper i Officepaketet behövs. Erfarenhet av att arbeta med rekryteringsverktyget Reach Mee är en tillgång. Meriterande är erfarenhet av arbete med Agresso lön.

Mer information
Anställningen är en visstidsanställning på heltid tom 2018-04-30. Tillträde enligt överenskommelse.

Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2017-39. Du söker genom vårt e-rekryteringssystem som du når via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast 2017-02-05.

För ytterligare upplysningar kontakta chef för enheten för personal och ekonomi EvaLis Fredriksson tfn 08-546 44 303. Har du personalfrågor kontaktar du personalspecialist Malin Andersson tfn tfn 08-546 44 028.

Facklig företrädare är Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235 och Emma Olsson (SACO), tfn 08- 546 44 204.

Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter.

ANSÖK HÄR »

Inför rekryteringsarbetet har Vetenskapsrådet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Meny