Personalchef till Skinnskattebergs kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Skinnskattebergs kommun söker personalchef

Vill du arbeta verksamhetsnära med både strategiska och operativa arbetsuppgifter i en tillåtande organisation, där man får ta stort eget ansvar? Skinnskattebergs kommun i Västmanland söker nu en personalchef.

Jobba i Skinnskatteberg
Skinnskattebergs kommun - logo

Som personalchef i Skinnskattebergs kommun arbetar du med att stötta kommunen i HR-relaterade frågor. Här får du får ett stort övergripande ansvar för utveckling och samordning inom samtliga HR-områden och du är en del av kommunkoncernens ledningsgrupp. Om du är prestigelös och trygg med en gedigen sakkunskap om personalfrågor, kommer du att trivas här.

Arbetsbeskrivning
I rollen som personalchef får du möjlighet att driva utvecklingen av HR-arbetet inom kommunen och säkerställa att Skinnskattebergs kommun bedriver ett modernt och framåtriktat HR-arbete. Rollen innebär att du tillsammans med ditt team stöttar verksamheten och ger dem bästa möjliga förutsättningar i det dagliga arbetet. Dina arbetsuppgifter är bl a:

  • Coacha, delta och vägleda i frågor som: rekrytering, rehabilitering, arbetsrätt, arbetsmiljö och ledarskapsfrågor
  • Facklig samverkan och förhandlingar
  • Leda HR-relaterade projekt och säkerställa att övergripande verksamhetsmål uppnås
  • Personalansvar för teamet på kanslienheten som har ansvar för bl.a. nämndadministration, ärendehantering, reception, registrering, arkiv samt överförmyndarverksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är van vid att arbeta självständigt och åstadkomma resultat. Ditt arbetssätt är proaktivt och du har ett möjliggörande förhållningssätt. Du är prestigelös och lyhörd och du har lätt för att skapa förtroende. Du tar initiativ och får saker att hända genom samverkan.

Du har adekvat utbildning för tjänsten, med fördel som Personal- eller beteendevetare. För att känna dig trygg i rollen har du flera års gedigen erfarenhet av generella personalfrågor, insikt i HR-frågor i offentlig verksamhet samt erfarenhet av facklig samverkan. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i en arbetsledande befattning och har kunskaper i kommunal juridik, så är det toppen.

Om Skinnskatteberg som arbetsgivare
Vi vill vara en kommun där våra medarbetare har en möjlighet att växa och utvecklas. Skinnskattebergs kommun ska verka för en arbetssituation som skapar förutsättningar för våra medarbetare att utföra ett gott arbete och en balans mellan arbete, privatliv och en aktiv fritid.

Vi hoppas att du kan känna igen dig i våra värdeord kompetens, förtroende, engagemang och tydlighet som vi tycker ska genomsyra verksamheten. Skinnskattebergs kommun värdesätter alla människors olikheter och allas vår förmåga att göra skillnad i samhället. Skinnskattebergs kommun anser att en arbetsplats präglad av mångfald kan ge stora vinster. Vi tror att när våra anställda känner sig lyssnade på, vågar uttrycka en åsikt, känner sig lika värda och får lika behandling, når vi ett gott arbetsklimat vilket i sin tur leder till ett gott arbetsresultat.

Skinnskattebergs kommun tillhör Finskt förvaltningsområde, varför kunskaper i det finska språket är meriterande.

Sista dag för intresseanmälan: 2018-05-18

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Randstad. För information om tjänsten: Malin Brock malin.brock@randstad.se 0733-43 43 56 eller Ann-Catrine Nilsson Gärd ann-catrine.nilsson.gard@randstad.se 0733-43 43 41.

ANSÖK HÄR »
Meny