Personalchef till Lidköpings Kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Lidköpings kommun söker personalchef

Lidköpings kommun söker en kommunikativ och erfaren personalchef med ett tydligt ledarskap. Drivs du av att samverka med andra? Är du utåtriktad och samtidigt analytisk? Då kommer du att trivas hos oss!

Lidan-älven i Lidköping
Lidköpings kommun - logo
Lidköping – en välkomnande och hållbar kommun. Lidköpings kommun har närmare 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Om tjänsten
Som Personalchef arbetar du med att övergripande driva, samordna och utveckla personalpolitik i kommunen. Du har viljan, kunskapen och erfarenheten som krävs för att driva strategiskt HR-arbete och fungera som ett expertstöd till kommunens chefer och den politiska ledningen.

Som personalchef ansvarar du för en personalenhet som består av en hälsoutvecklare och en lönechef med ett team på 10 löneadministratörer. Du har även funktionsansvar över 10 personalkonsulter på kommunens förvaltningar. Du ingår i ett nätverk av personalchefer i Skaraborg, något som ger möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Du arbetar konsultativt med kommundirektör, förvaltningschefer, bolagens VD och den politiska ledningen. Personalchefen är underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Du får stora möjligheter att påverka personalpolitiken i en större organisation. Personalfrågorna har verklig betydelse och i rollen får du stort förtroende i vår organisation. I din roll ingår att säkerställa att Lidköpings kommun bedriver ett modernt och framåtriktat HR-arbete som bidrar till att göra Lidköping till en attraktiv arbetsgivare i en välkomnade och hållbar kommun.

Kvalifikationer
Som vår blivande Personalchef har du relevant akademisk examen med inriktning mot HR samt erfarenhet av att leda liknande eller motsvarande verksamheter. I ditt chefskap har ingått att leda genom underställda chefer, med personal- och arbetsmiljöansvar samt en god känsla för ekonomi och budgetfrågor. Du har ett förtroendeskapande ledarskap, vill arbeta för verksamhetsutveckling och skapar delaktighet och förståelse hos både chefer och medarbetare. Som Personalchef har du bred kompetens inom hela HR området och vana av att arbeta strategiskt. Du ser dig som en van förhandlare med god arbetsrättslig kompetens och det faller naturligt att samverka med kommuner, myndigheter och andra intressenter/leverantörer. Du har erfarenhet av arbete i en större organisation, meriterande med politisk styrd verksamhet.

Som person är du stabil med en hög integritet. Du är social och utåtriktad med en stor förmåga till analys och eftertänksamhet. I ditt arbetssätt är du tydlig, lösningsfokuserad och driven med inriktning att verka genom andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer om Lidköpings kommun
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om Lidköpings kommun på lidkoping.se.

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Lidköpings kommun med Experis, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av kompetensförsörjning och rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken.

Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Angela Ekelöf, tel: 0340-66 42 71. Du hittar mig också på LinkedIn.

Skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast 26 november.

Vi ser fram emot Din ansökan!

ANSÖK HÄR »
Meny