Lönechef till Hogia – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Hogia i Stenungsund söker en lönechef

Vi växer och tar nu ett samlat grepp om lön & belöning och andra personaladministrativa frågor. En utvidgad roll där du skapar strukturer och processer som bidrar till hela koncernens effektivitet!

Hogia söker lönechef
Hogia - logo

I takt med att vi växer ser vi ett ökat behov av att ta ett samlat grepp om löner, ersättningar, förmåner och övriga personaladministrativt relaterade frågor. Det är en utvidgad roll inom Hogia som ger dig en spännande möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt. Du skapar strukturer och processer som bidrar till att Hogiakoncernens bolag kan bedriva effektiv verksamhet med hög kvalitet.

Om tjänsten
I rollen som lönechef ansvarar du för Hogias interna löneservice med två medarbetare. Du säkerställer att Hogiakoncernens lönehantering sker säkert och effektivt samt arbetar med utveckling av avdelningens arbetssätt. Du kommer vidare ansvara för att:

  • vidareutveckla processen för lönerevision
  • skapa en process för lönekartläggning och ansvarar för dess genomförande
  • utveckla och förbättra våra företagsspecifika personalförmåner
  • personal och pensionsförsäkringar förbättras och har tydliga riktlinjer
  • ta fram personalekonomiska nyckeltal och rapporter till HR Chef och linjechefer
  • innehållet i vår personalhandbok samt all personaladministrativ information på vårt intranät

En viktig del av arbetet är att skapa goda relationer med interna och externa kontakter som t ex företagets chefer, funktioner inom HR och ekonomi samt myndigheter och pensionsmäklare. Du kommer också att delta i vår samverkansgrupp kring arbetsmiljöfrågor och ansvara för vissa utbildningsinsatser avseende frågor rörande området. Löneservice ingår i HR avdelningen som utöver löneservice består av en rekryteringsverksamhet, HR business partners, talent management och en rehabiliteringssamordnare. Du kommer att rapportera till HR chef.

Vem är du?
Vi tror att du har eftergymnasial utbildning inom HR och minst fem års erfarenhet av arbete inom HR/lön där du har varit drivande i lön och policyfrågor. Du är van vid att arbeta affärsnära med chefer i linjen. Erfarenhet av eget arbete med löneadministration är en fördel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara självständig, är van att driva frågor och har lätt att entusiasmera och engagera andra. Då vi inom Hogiagruppen driver frågor genom att skriva är det viktigt att du utrycker dig väl och van vid att skriva mycket i arbetet. Du har även en analytisk ådra och gillar att djupdyka i siffror och statistik.

Vi erbjuder
En spännande roll där du ges möjlighet att sätta din egen prägel och driva utvecklingen inom området. På Hogia tror vi på individens engagemang och vilja att ta ansvar och erbjuder därför stora möjligheter till personlig utveckling och karriärmöjligheter.

Att arbeta hos oss
Vi jobbar långsiktigt i allt vi gör, när vi utvecklar produkter och i relation till våra medarbetare och kunder. Vi tror att vi presterar bäst när vi är raka och tydliga i vår kommunikation och våra ansvarsområden, att vi vågar ta för oss men även att be om hjälp. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt. Så har vi gjort sedan starten för 36 år sedan. Idag är vi 600 medarbetare och ska bli 700 år 2020.

Ansökan
Vill du vara med på vår spännande resa? Välkommen in med din ansökan via länken nedan!

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag 22 december 2016.

Följ oss i sociala medier för att få en inblick i vår vardag!

Kontakt
Jenny Cedervall, rekryterare, 0303-666 16

ANSÖK HÄR »

Om Hogiagruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration.

Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor.

I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna.

Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 600 medarbetare.

Mer information om Hogia finns på hogia.se.

Meny