Lönechef till FRA – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

FRA söker driven lönechef

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad chef till löneenheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik verksamhet.

Jobba hos FRA

FRA logotypePå FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige – och det kan du bli en del av! Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte. Tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som lönechef ansvarar du tillsammans med dina medarbetare inom enheten för att utveckla myndighetens löneprocess. Du säkerställer att det finns en bra arbetsmiljö och en effektiv löneproduktion med hög kvalité.

En central del i ditt arbete kommer vara att ha en drivande roll i att införa ett nytt lönesystem vid myndigheten. Enheten ingår i HR-kontoret och som enhetschef har du budget-, verksamhets- och personalansvar, men du deltar också i det dagliga operativa arbetet.

Andra arbetsuppgifter innefattar samverkan med andra myndigheter samt deltagande i olika projekt, såväl inom HR-kontoret som i andra delar av verksamheten. Resor kan förekomma inom Sverige.

Du kan
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har flera års erfarenhet av lönearbete där du har tolkat lag och avtal inom området.

Vi ser också att du har arbetat i en chefs- och ledarroll. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet av arbete inom staten eller annan offentlig verksamhet. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med projektledning samt med utveckling av system och processer inom löneområdet.

Du är
Rollen innebär omfattande kontakter med olika funktioner både internt och externt, vilket ställer höga krav på personliga egenskaper och förhållningssätt.

Vi ser att du kan planera och organisera arbetet väl, samtidigt tar du initiativ och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är en problemlösare med förmåga att ta dig an komplexa frågor. För att lyckas i din roll krävs även att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt förmågan att göra korrekta avvägningar och visa på ett gott omdöme.

Vidare ser vi att du behärskar Officepaketet och något HR-/lönesystem. Du behärskar också svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som lönechef hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen på Lovön i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Sandström på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via länken nedan senast senast 2018-04-22.

ANSÖK HÄR »

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Meny