Ledarutvecklare till Region Uppsala – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Är du Region Uppsalas nya ledarutvecklare?

Vi söker dig som vill driva vår utveckling inom området ledarskap, för att säkra tillgången på kommunikativa chefer med förmåga att skapa delaktighet och medinflytande för medarbetarna. Det bidrar till hälsofrämjande arbetsplatser!

Jobba som ledarutvecklare - Region Uppsala
Region Uppsala - logo
Vi har över 11 500 anställda och arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, fastighetsservice, kultur och kollektivtrafik. Mycket verksamhet bedrivs inom högspecialiserad vård och teknik med många kopplingar till universitet och forskning. Vår ledstjärna är att hjälpa alla i länet att vara friska och må bra. Genom kollektivtrafik, kulturliv och en hållbar regional utveckling skapar vi också förutsättningar för ett gott liv i länet.

Arbetsuppgifter
Du har ett övergripande uppdrag att driva Region Uppsalas utveckling inom området ledarskap. Region Uppsala ska ha kommunikativa chefer som utövar ett coachande ledarskap för att skapa delaktighet och medinflytande för medarbetarna, vilket bidrar till hälsofrämjande arbetsplatser. Som grund för ledarutvecklingen har Region Uppsala en processorienterad ledningsplattform för introduktion och utveckling samt chefsprogram på så väl operativ som strategisk nivå. I den långsiktiga chefsförsörjningsprocessen ska Region Uppsala tidigt identifiera medarbetare som är intresserade av ett framtida chefsuppdrag.

I din roll ingår att ta initiativ till och driva olika slags utvecklingsaktiviteter inom organisations- och ledarområdet. Du har budgetansvar och samordnar beställningar gentemot vår leverantör av utbildningar. I detta har du gott stöd av en utbildningskoordinator på 50 %. Du ges möjligheter att utveckla din roll och ditt område för att möta såväl dagens- som framtidens utmaningar. Arbetet utförs i nära samarbete med förvaltningarnas HR-chefer och tvärfunktionellt tillsammans med övriga HR-kollegor. Du rapporterar direkt till Region Uppsalas HR-direktör och är en av flera HR-strateger som på Regionkontoret ansvarar för olika fokusområden inom HR.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå, mycket god erfarenhet av och kunskap inom organisations- och ledarutveckling, förändringsledning samt metodutveckling. Du är en van processledare med erfarenhet av ledar-/medarbetarutveckling, teamutveckling och organisationsförändringar. Det är meriterande om du har egen erfarenhet som chef.

Du är drivande och engagerad med förmåga att ta initiativ till nyskapande och kreativitet. Vidare är du är analytisk, pedagogisk och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Du har en personlig mognad och har lätt för att skapa goda relationer med såväl kollegor, kunder och externa samarbetspartners. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

HR- och kommunikationsavdelningen har i dagsläget 22 medarbetare som arbetar på uppdrag av regionkontorets ledning och har ansvar för det övergripande strategiska arbetet inom HR och kommunikation. Avdelningen ska initiera och utveckla nya tankar och idéer, ge kvalificerad rådgivning och information samt leda, samordna och följa upp olika aktiviteter. I fokus står arbetsgivarfrågor, kompensförsörjning, chef- och ledarskap samt medarbetarskap, arbetsmiljö och likabehandlingsfrågor. Avdelningen arbetar också med riktade insatser för att ta tillvara utlandsutbildad kompetens. Allt i syfte till att vara en attraktiv arbetsgivare. Läs mer om vår verksamhet på vår www.regionuppsala.se.

Övrigt
Vi arbetar i fräscha, nybyggda lokaler intill Resecentrum i Uppsala där vi sitter i rymligt kontorslandskap med strålande utsikt över Uppsala stad. Läs mer om att vara anställd i Region Uppsala »

Villkor
Tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.

För mer information
Eva Wikström, HR-direktör 018–6116109, eller via epost eva.wikstrom@regionuppsala.se.

Facklig företrädare nås via växeln tel. 018-611 00 00.

Ansökan
Skicka ansökan via länken nedan senast 29 oktober. Vi vill att din ansökan ska innehålla personligt brev och meritförteckning.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

ANSÖK HÄR »
Meny