Ledarutvecklare till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Vill du vara med och utveckla ledarskapet i Eskilstuna kommun?

Ledarskap är ett prioriterat område för Eskilstuna kommun. Vi söker nu dig HR-konsult som vill bidra till att utveckla våra chefer till modiga ledare med ett uppskattande förhållningssätt.

Stadsmuseet i Eskilstuna - foto Per Roth
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
HR-enheten är en enhet med specialistkompetens inom HR-området. Inom områdena arbetsmiljö och hälsa, arbetar enheten med proaktivt chefsstöd och utbildning inom arbetslivsinriktad rehabilitering och systematiskt arbetsmiljöarbete. Inom området kompetensutveckling, arbetar enheten med medarbetar, grupp- och chef/ledarutveckling, handledning och likabehandling. Enheten arbetar på uppdrag av Kommunledningskontoret samt erbjuder tjänster inom HR till kommunens övriga förvaltningar.

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Arbetsuppgifter
Ledarskap har under många år varit ett prioriterat område för Eskilstuna kommun. Organisationen står för ett modigt ledarskap med uppskattande förhållningssätt. Vi arbetar för ett ständigt lärande och ständiga förbättringar och söker dig som vill vara med och bidra.

Du kommer tillsammans med befintliga HR-konsulter främst att arbeta med ledarutveckling och ledarförsörjning samt bidra i arbetet med att utveckla ledarskapet inom Eskilstuna kommun.

Under din arbetsdag kan det handla om att arbeta på uppdrag inom ledarutveckling och ledarförsörjning. Du kommer exempelvis att planera och hålla i olika grupp-, chefs- och ledarutbildningar, utvecklingsinsatser och stötta organisationen med beställarkompetens inom ledarskapsområdet.

Uppdrag och arbetsuppgifter varierar utifrån organisationens behov och som HR-konsult på HR-enheten kan det även förekomma uppdrag inom hela HR-området.

Kvalifikationer
Dina kunskaper och erfarenheter är viktiga för oss. Hur du använder dig av dessa är också en framgångsfaktor som vi lägger stor vikt vid för att förutsättningarna ska bli rätt och för att du ska trivas hos oss. Ditt engagemang i kombination med din goda förmåga att entusiasmera, inspirera och motivera andra, samtidigt som du är en god lyssnare, blir värdefulla egenskaper i denna roll. Du är trygg i dig själv och tar med lätthet nya kontakter både internt som externt.

I denna roll söker vi dig med relevant högskoleutbildning om minst 120 p eller 180 hp som exempelvis personalvetare, socionom, psykolog, beteendevetare, eller likvärdig utbildning som innefattar organisation/ledarskap. Alternativt kan du ha högskoleutbildning och relevant vidareutbildning inom organisation och ledarskap.

Du har minst tre års aktuell erfarenhet av arbete med ledarskapsfrågor till exempel som chef, ledarutvecklare eller liknande roll. Du har aktuell erfarenhet av att utbilda grupper och chefer Om du är/har varit chef behöver du ha vana av att utbilda andra än din egen arbetsgrupp. Att utforma utbildningsmaterial och dokumentation på ett pedagogiskt sätt blir en viktig arbetsuppgift. Du har daglig vana att använda IT som stöd i arbetet

Vi ser det som starkt meriterande om du har aktuell erfarenhet av att arbeta systematiskt med ledarutveckling i en större organisation och har minst två års aktuell erfarenhet av arbete med personalfrågor.

Välkommen med din ansökan!

Ditt jobb gör skillnad och tillsammans skapar vi resultat!

Visste du exempelvis att Eskilstuna kommun…

  • har vunnit Svenska jämställdhetspriset 2017?
  • är en av Sveriges miljöbästa kommuner?
  • fick pris som arrangör av världens mest hållbara idrottsevenemang, Junior EM i friidrott 2015?
  • att det världsledande företaget Amazon har valt att etablera sig i just i vår stad?
  • att vår rekryteringsenhet är HBTQ-certifierad?
  • att vår Tunavallens förskola prisats för ”Sveriges bästa förskolekök” i september 2017?
  • att vi har världens första återbruksgalleria – Retuna?

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan
Ansök senast: 2018-01-07. Referensnummer: 4085

Intervjuer hålls den 11-12 och 15-16 januari 2018.

Kontaktpersoner
Sara Bergström, rekryteringskonsult
Tel: 016-710 39 60

Anna Melin-Lif, enhetschef
Tel: 016-710 23 34

Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Meny