Kommunstrateg/HR till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Kommunstrateg inriktning HR

Ett kvalificerat, spännande och utvecklande jobb för dig som självständigt vill driva HR-frågor – samtidigt som du ingår i ett team och företräder kommunen på ett övergripande plan.

Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda, professionella möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Kommunledningskontoret (KLK) ansvarar ytterst för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens angelägenheter. KLK HR har ett övergripande strategiskt ansvar för kommunkoncernens arbete inom målområdet ”Attraktiv arbetsgivare”. Det innebär att vi arbetar med alla typer av arbetsgivar- och medarbetarfrågor såsom medarbetar- och ledarutveckling, arbetsrätt, rekrytering, löner, arbetsmiljö och hälsa, rehabilitering och fackliga relationer. Vi är ett team med tre HR-strateger, en förhandlingschef och en administratör som leds av HR-direktören.

Arbetsbeskrivning
Till vårt team söker vi nu en kommunstrateg med inriktning HR. Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar. I rollen arbetar du självständigt och driver frågor inom HR-området samtidigt som du ingår i ett team och företräder kommunens HR-frågor på ett övergripande plan.

Du är ett stöd till HR-direktören, både strategiskt, taktiskt och operativt. I uppdraget ingår att identifiera behov, bereda frågor, planera, förankra, driva och följa upp för att säkerställa ett effektivt HR-stöd till verksamhet, ledning och politik. Du fungerar som delprocessägare och beställare. Uppdraget växlar mellan del och helhet och mellan kort- och långsiktighet – men du arbetar alltid på en strategisk nivå med att skapa hållbara strukturer och processer. Du ansvarar för att driva förändringsprocesser, att omvärldsbevaka och att företräda kommunen i olika typer av nätverk och samarbeten. I rollen som kommunstrateg fungerar du som en viktig brygga mellan HR, ekonomi, kommunikation och kvalitet.

Initialt ligger ett särskilt fokus på att säkerställa chef – och ledarförsörjningen och att organisationen har en värdeskapande, proaktiv och faktabaserad kompetensförsörjningsprocess. Ett annat fokusområde är att säkerställa att arbetet med kompetensutveckling drivs ändamålsenligt.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en adekvat akademisk utbildning, företrädesvis med inriktning mot PA/HR men utbildning med inriktning mot exempelvis ekonomi, beteende-, stats- eller samhällsvetenskap kan också vara aktuellt. Vi förutsätter att du har arbetat med kvalificerade HR-frågor under flera år. Du ska ha jobbat några år i en strategisk roll, kanske i en ledningsfunktion. Vi tror att erfarenheter från en större organisation är värdefulla för att lyckas i rollen.

Arbetsuppgifterna kräver att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete samt mellan del och helhet. Din förmåga att planera, strukturera och prioritera är viktig. Eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det viktigt att du har förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer. Du har ett stort driv, är uthållig och känner dig bekväm att tala inför grupper. I rollen krävs en pedagogisk och kommunikativ förmåga som innebär att du kan förklara och illustrera komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt och att du har förmåga att tydligt föra fram en åsikt.

Välkommen att söka!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Dagtid, flextidsavtal finns.

Ansökan
Ansök senast: 2016-04-10
Referensnummer: 2597
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

Kontaktperson
Therese Laidna
Rekryteringskonsult
016-710 25 09

Övrigt
För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Läs mer om oss här. Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

ANSÖK HÄR »

Meny