Internkonsult till Sahlgrenska Universitetssjukhuset – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Internkonsult inom ledningsgruppsutveckling

HR-strategiska avdelningen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset söker två internkonsulter med gedigen erfarenhet av ledningsgruppsutveckling för längre halvtidsuppdrag.

sahlgrenska östra

Sahlgrenska universitetssjukhuset – logo
Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Beskrivning av verksamheten
HR-strategiska avdelningen arbetar på uppdrag av HR-direktören med strategiska HR-frågor. HR-strategiska avdelningens arbete utgår från ett strategiskt synsätt på medarbetarnas betydelse för sjukhusets framgång ur ett sjukhusövergripande perspektiv. Vårt arbete syftar till att stödja sjukhusets uppdrag och mål och säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat stöd till HR-avdelningarna på sjukhusets sex områden. Mot bakgrund av de stora framtida utmaningarna för sjukvården och dess komplexitet, har ledningen för sjukhuset beslutat om en strategisk vidareutvecklingsinsats för samtliga ledningsgrupper på verksamhetsområdesnivå. Då uppdraget omfattar 50 ledningsgrupper söker vi nu två nya medarbetare till HR som, på varsin halvtid, ska arbeta med ledningsgruppsutveckling under en längre period.

Arbetsuppgifter
Som internkonsult inom ledningsgruppsutveckling ingår du i en grupp om totalt fyra kollegor inom HR. Gruppen ansvarar för strategiskt och praktiskt arbete gällande sjukhusets program för ledningsgruppsutveckling. Konkret innebär genomförandet att du tillsammans med en kollega driver utvecklingsprogrammet i de ledningsgrupper ni får i uppdrag att bistå. Grupperna startar löpande och då programmet omfattar tre heldagar samt därefter ett behovsanpassat stöd i upp till ett år, kommer du att vara involverad i ett flertal grupper parallellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med beteendevetenskaplig akademisk examen eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har egen erfarenhet av ledarskap och ledningsgruppsarbete. Din erfarenhet av att självständigt genomföra chefsutbildningar och utvecklingsinsatser för ledningsgrupper är gedigen och mångårig. Då vårt ledningsgruppsprogram har sin utgångspunkt i företrädesvis Susan Wheelan, Thomas Jordan och Marshall Rosenbergs forskning kring grupper, konflikthantering och kommunikation vill vi att du står på samma grund. Kanske har du idag ett eget konsultföretag och vill komplettera med en halvtidsanställning med möjlighet till långsiktighet i en mycket intressant organisation?

Som person har du en förmåga att snabbt skapa förtroendefulla, varaktiga relationer och förmedlar ditt budskap på ett tydligt och respektfullt sätt. Du är pedagogisk, lyhörd och ödmjuk inför människors olikheter och har ett stort intresse av att utveckla grupper på ett sätt så att olikheterna blir en tillgång. Du trivs i en lärande miljö och utmanas av komplexa frågeställningar och har en mycket god samarbetsförmåga.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och vi ser mångfald som en styrka.

Vad erbjuder vi dig?
Som medarbetare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du möjlighet att vidareutveckla dina yrkeskunskaper i ditt dagliga arbete och arbeta i en miljö där människan och gemenskapen står i centrum. Du är med och gör skillnad i människors liv, oavsett vilken yrkesroll du har. Här har du stora möjligheter att utvecklas i din profession. För oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina kollegor. Du får tillgång till bland annat flexibla arbetstider, gratis sjukvård, hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Tidsbegränsad anställning, anställningens längd enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta någon av kontaktpersonerna nedan.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Deltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 50%
Ort: Göteborg
Referensnummer: 2015/5909
Kontakt:
HR-chef, Jerker Gussmo, 0730-22 36 44
HR-specialist, Johanna Lötman, 0700-82 32 39
HR-specialist, Ann Ljungholm, 0700-82 25 90
Fackliga företrädare:
Vision, Eva Rudén, 0700-82 22 78
Vårdförbundet, Carina Rautalin, 0727-17 12 46
Kommunal, Karin Andersson, 031-342 78 23
Saco, Maud Eriksson, 031-343 48 91
Sista ansökningsdag: 2015-12-06

ANSÖK HÄR »

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Meny