HR-konsult rehabilitering till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker HR-konsult med inriktning rehabilitering

Vill du bli en viktig del av Eskilstuna kommuns arbete med att skapa en god och hållbar arbetsmiljö? Vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp ett proaktivt chefsstöd för arbetslivsinriktad rehabilitering.

Stadsmuseet i Eskilstuna - foto Per Roth
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer. 2017 utsågs Eskilstuna kommun till vinnare av Svenska jämställdhetspriset.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

HR-enheten består av tre funktioner: arbetsmiljö och hälsa, kompetensutveckling och arbetsrätt-lönebildning. I funktionen arbetsmiljö och hälsa arbetar idag 7 stycken konsulter som ska ge chefsstöd vid arbetslivsinriktad rehabilitering och stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Arbetsbeskrivning
Vill du vara med i arbetet med att fortsätta bygga upp en ny enhet inom arbetsmiljö och rehab?

Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats under uppbyggnad, där du blir en viktig del i att proaktivt ge stöd till chefer vid arbetslivsinriktad rehabilitering. Arbetet innebär att vara arbetsgivarrepresentant och vara ett operativt processstöd samt att koordinera den arbetslivsinriktade rehabiliteringen. Tjänsten innebär även att bidra i arbetet med att bygga upp och implementera nya arbetssätt och rutiner.

Ditt arbete utför du i nära samverkan med chefer, kollegorna på enheten och HR-konsulter inom de olika förvaltningarna samt företagshälsovården. Kontakter och samverkan sker även med Försäkringskassan och andra externa aktörer.

Inom funktionen finns möjlighet till olika ansvarsområden, bland annat ansvarar enheten för utbildningar inom arbetsmiljöområdet, systemadministration av rehabiliterings, sjuk-friskhanterings- och arbetsskadesystem m.m. Arbetet innebär även att vara ett specialiststöd och att kunna leda olika processer inom arbetsmiljöområdet, samt att omvärldsbevaka och att hålla sig uppdaterad inom gällande lagstiftning och avtal inom området.

Då enheten är nystartad finns goda möjligheter att var med och påverka arbetet och du blir en viktig del i Eskilstuna kommuns arbete med att skapa en god och hållbar arbetsmiljö. Välkommen att vara med och göra skillnad!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en Personalvetarutbildning alternativt annan relevant akademisk utbildning (minst 180hp/120p), meriterande är även poäng i arbetsrätt.

För att lyckas i rollen vill vi att du har aktuell erfarenhet av arbete med arbetslivsinriktad rehabilitering, systematiskt arbetsmiljöarbete samt erfarenhet av arbetsrätt kopplat till arbetsmiljöområdet exempelvis som HR-konsult.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en stabil och trygg person, som är tydlig och drivande utifrån arbetsgivarperspektivet. Mycket av ditt arbete innebär kontakter och relationer med andra människor och därför söker vi dig som är lyhörd och har förmåga att lyssna och skapa förståelse för andra människor. Vi ser att du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och har en hög servicekänsla. Då arbetsuppgifterna är mångsidiga behöver du vara strukturerad i ditt arbete, vara öppen för förändringar samtidigt följa de givna ramar och riktlinjer som finns.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast efter ö.k.

Ansökan
Ansök senast: 2018-03-11. Referensnummer: 4360.

Kontaktpersoner
Sara Bergström, rekryteringskonsult, 016-710 39 60
Anna Melin-Lif, enhetschef, 016-710 23 34

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Meny