HRBP Development till APM Terminals – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

APM Terminals Gothenburg söker en HRBP inom Development

Som HR Business Partner Development hos Nordens största containerterminal får du arbeta brett med HR och samtidigt fördjupa dig inom talent management.

APM Terminals

APM Terminals - logo

APM Terminals Gothenburg är Nordens största containerterminal med kapacitet att ta emot och hantera de största oceangående fartygen i världen. Här skeppas drygt 50 procent av alla containrar till och från Sverige. Terminalen har ett 20-tal anlöp per vecka. Förutom direktanlöpen – oceangående fartyg som kommer direkt från andra världsdelar – trafikeras terminalen av feederfartyg från andra hamnar i norra Europa. Cirka hälften av alla containrar till och från APM Terminals transporteras med järnväg, vilket innebär stora miljövinster. APM Terminals är ett oberoende affärsområde inom A.P. Moller-Maersk koncernen. Huvudkontoret ligger i Haag och man har 20 000 anställda i 68 länder och omsätter 4,3 miljarder USD (2013). På terminalen i Göteborg är man 470 anställda, varav 320 arbetar direkt i produktionen och cirka 50 personer arbetar med att tekniskt stödja produktionen. Ytterligare 100 personer har som uppgift att leda, utveckla och följa upp verksamheten. Läs mer på apmterminals.com.

I rollen som HRBP inom APM Gothenburg kommer du att arbeta i en bred roll med att driva det operativa och strategiska HR-arbetet samt agera som verksamhetspartner till cheferna och ge professionell rådgivning och support i HR-frågor.

Parallellt kommer du att ansvara för ditt fokusområde Development, vilket innebär ansvar för att upprätta, utveckla och förvalta våra talent management-processer.

I din generella HR-roll arbetar du med alla förekommande frågor inom HR såsom:

  • rekrytering
  • rehabiliteringsärenden
  • arbetsrättsliga frågor
  • fackliga förhandlingar

Inom ditt fokusområde Development kommer du att:

  • ansvara för att bygga upp talent management-system och -processer och kommunicera dessa i organisationen
  • säkerställa att rekryteringsmålen uppfylls
  • se till att rekryteringsadministration och -processer helt lever upp till bolagets HR-standarder
  • utföra kompetenskartläggning och tillsammans med chefer i organisationen identifiera och planera utvecklingen av personal med hög potential

I rollen som HRBP driver du HR-relaterade projekt, förändrings- och utvecklingsarbete tillsammans med ytterligare fyra kollegor och rapporterar till Head of HR.

Vi söker dig med akademisk examen inom HR och mångårig erfarenhet av både strategiskt och operativt HR-arbete inom det privata näringslivet – framförallt från produktion, entreprenad eller logistik med skiftgång. Du har goda arbetsrättsliga kunskaper och god förhandlingsvana. Du har tidigare erfarenhet av förändringsarbete med fokus att koppla HR närmare företagets affär.

Som person är du resultatinriktad och självgående, har hög integritet och är bra på att skapa förtroende. Vidare är du drivande, engagerad och har en hög leveransförmåga. Du har en god analytisk förmåga och har företagets affär i fokus samt är van att skapa effektivitet i såväl processer som arbetssätt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Välkommen med din ansökan, cv och personligt brev senast den 15 november. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Persson, 0735-124498.

ANSÖK HÄR »
Meny