HR Business Partner till Coop Logistik – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Coop Logistik söker HR Business Partner

Söker du en utmanande och rolig roll med högt tempo, där du får vara med och påverka hos en av Sveriges största arbetsgivare? Har du en bred erfarenhet av både strategiska och operativa HR-frågor från en personalintensiv verksamhet? Nu erbjuder vi dig en spännande tjänst i ett modernt företag, som uppmuntrar till kreativitet och eget ansvarstagande!

Jobba hos Coop Logistik
Coop-Logotyp
Coop – Den goda kraften i svensk dagligvaruhandel. Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop Sveriges enda medlemsägda matkedja. Varje dag arbetar Coop för att göra vardagen bättre för dig och din familj. Coop Supply Chain & Logistik är den del av Coop Sverige som ansvarar för distribution av varor till Coop-butikerna i hela Sverige. En stor del av transporterna genom södra Sverige transporteras via järnväg med Cooptåget. För att veta mera se www.coop.se och följ oss gärna på Facebook och på Linkedin.

Arbetsbeskrivning
Som HR Business Partner hos Coop Supply Chain & Logistik är dina huvudarbetsuppgifter att säkerställa att organisationen följer samtliga HR-processer. Du ska i din roll ligga steget före gällande ledarskap inom ditt affärsområde och tillsammans med Terminalchef upprätthålla Coops krav på ledarskap.

Du kommer att vara placerad på terminalen i Västerås och i rollen ingår att fungera som ett strategiskt ledarstöd gentemot lokala chefer och ge rådgivning i alla förekommande HR-frågor såsom rekrytering, ledarförsörjning, utveckling, avveckling, utbildning, arbetsmiljö, fackliga förhandlingar m.m. I rollen ingår ett processansvar för arbetsmiljöfrågor inom hela affärsområdet. Du kommer att ansvara för och delta i strategiska projekt och processer, samt driva och genomföra förändringsarbeten i organisationen. Till din hjälp har du Coops HR-avdelning bestående av HR-support samt organisationens specialistfunktioner. Du rapporterar till HR-chef för Coop Sverige.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som HRBP hos oss på Coop har du en bred erfarenhet av både strategiska och operativa HR-frågor från en personalintensiv verksamhet motsvarande minst 7 år. Vi ser att du har relevant erfarenhet från lagerverksamhet, produktionsmiljö eller liknande. Givetvis har du god datorvana vad gäller Excel, Word och PowerPoint. Då Lean genomsyrar vår verksamhet är goda kunskaper inom komptensområdet meriterande. Vidare ser vi att du har en högskoleutbildning inom HR eller motsvarande samt erfarenhet av ledningsgruppsarbete.

Tempot i verksamheten är högt och ställer krav på flexibilitet. Du är självgående och prestigelös och har lätt att skapa förtroenden i alla led. Du lägger stor vikt vid ordning och struktur och har ett proaktivt förhållningssätt. Som person är du en god kommunikatör med hög integritet. Du trivs att både jobba självständigt och samarbeta med andra. Vidare är du uthållig, drivande, engagerad och har hög leveransförmåga. Du arbetar målinriktat och bidrar till att förbättra verksamheten och företagets resultat.

Vad erbjuder vi dig?
Coop erbjuder dig en utmanande och rolig roll med stor påverkansgrad i ett bolag som är en av Sveriges största arbetsgivare. Som medarbetare erbjuds du arbete i ett modernt företag som uppmuntrar till kreativitet och eget ansvarstagande.

Kontakt
I den här rekryteringen har Coop Logistik valt att samarbeta med Experis. För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Elin Tiger Mårtensson, tel. 021-151203.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-10!

ANSÖK HÄR »
Meny