HR-strateger till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Vi söker två HR-strateger till kommunledningskontoret

Som HR-strateg hos oss erbjuds du en spännande roll med stort eget ansvar. Tillsammans med din nya kollega får du driva områdena HR-controlling, kompetens/ledarförsörjning och attraktiv arbetsgivare.


Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Kommunledningskontoret (KLK) ansvarar ytterst för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens angelägenheter. KLK HR har ett övergripande strategiskt ansvar för kommunkoncernens arbete inom målområdet ”Attraktiv arbetsgivare” och kompetensförsörjning. Det innebär att vi arbetar med alla typer av arbetsgivar- och medarbetarfrågor såsom medarbetar- och ledarutveckling, arbetsrätt, rekrytering, löner, arbetsmiljö och hälsa samt fackliga relationer. Vi är ett team med tre HR-strateger, en förhandlingschef och en administratör som tillsammans leds av HR-direktören för Eskilstuna kommun.

Arbetsbeskrivning
Vi söker två nya kollegor till vårt team på KLK HR. Som HR-strateg arbetar du självständigt och driver frågor inom HR-området samtidigt som du ingår i ett team. Ditt arbete ska bidra till ”Goda hållbara möten” som är vårt varumärkeslöfte.

Du arbetar med att identifiera behov, planera, förankra, driva och följa upp för att säkerställa ett proaktivt, värdeskapande och faktabaserat HR-stöd till verksamheten och ledningen. Du fungerar som en självständig delprocessägare och beställare. Du är en viktig brygga mellan HR, ekonomi, IT, kommunikation och kvalitet och du leder styrgrupper.

Vi erbjuder nu två utvecklande och stimulerande roller med stort eget ansvar. Det finns fyra ansvarsområden som ni tillsammans ska ha erfarenhet av och intresse av att utveckla och driva.

 • HR-controlling
  Fokus är att vidareutveckla strukturer och processer för kort- och långsiktig uppföljning inom HR-området. Ansvar för att följa upp, analysera och kvalitetetsäkra personalstatistiken och bidra till utvecklingen av vårt faktabaserade HR-arbete.
 • Attraktiv arbetsgivare
  Ansvar för såväl den interna som den externa HR-kommunikationen, vilket bland annat innebär att stärka kommunens arbetsgivarvarumärke och attraktionskraft som arbetsgivare.
 • Kompetensförsörjning
  Ska bidra till att organisationen har en värdebaserad, proaktiv och faktabaserad kompetensförsörjningsprocess för att attrahera, rekrytera, introducera, engagera och växla kompetens.
 • Chefs- och ledarförsörjning
  Ansvar för att säkerställa chef- och ledarförsörjning. Fokus är chefernas förutsättningar och utveckling för att säkra att det finns balans mellan krav och förväntningar i chefsrollen.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av en hög ambition och stort engagemang där samarbete är en viktig del. Det finns ett stort utrymme för egna initiativ och framgången når vi tillsammans. Ditt engagemang, din personlighet och dina kunskaper är viktig för vår fortsatta utveckling. Lockas du av detta och vill göra skillnad för fler hoppas vi att du söker tjänsten och blir vår nya kollega!

Kvalifikationer
För denna tjänst behöver du ha en adekvat högskoleutbildning, gärna med HR-inriktning, men utbildning inom exempelvis ekonomi, stats- eller samhällsvetenskap kan också vara aktuellt. Vi förutsätter att du har flerårig erfarenhet av arbete med kvalificerade HR-frågor. Du ska ha arbetat några år i en strategisk roll, kanske i en ledningsfunktion. Vi ser gärna att din erfarenhet kommer från arbete i en större organisation.

Vi vill att du har en helhetsyn och god analytisk förmåga med såväl ett utvecklat strategiskt förhållningssätt som förmågan att förstå och kunna analysera på detaljnivå vilket ibland innebär nedslag i det operativa arbetet. Det är viktigt att du självständigt kan strukturera och prioritera inom dina ansvarsområden. Eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det helt avgörande att du kan bygga och upprätthålla goda hållbara relationer. Du har ett stort driv, är uthållig och känner dig bekväm att tala inför grupper. Du kan förklara och illustrera komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt och du har mod att tydligt driva och föra fram en åsikt.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning, heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-01-10. Referensnummer: 3365.
Välkommen med din digitala ansökan via länken nederst!

Kontaktpersoner
Annika Tjernström, HR-Direktör, 016 710 72 79
Kajsa Mumm, HR-Strateg, 070 086 2371

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »
Meny