HR-strateg till Västerås stad – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Västerås stad söker HR-strateg till Stadsledningskontoret

Vi söker dig med passion för HR-frågor inom värdegrundsarbete, ledarutveckling och organisationsutveckling. Är du vår nästa HR-strateg?

Jobba i Västerås stad

Se rekryteringsfilmen om denna tjänst »

Arbetsplatsbeskrivning
Västerås stad är Västmanlands största arbetsgivare. Här arbetar 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. HR har en viktig roll i arbetet för visionen ”Staden utan gränser” och för värdegrunden ”Alltid bästa möjliga möte”. Här finns 20 HR-chefer/HR-konsulter ute på förvaltningarna och ett gemensamt HR-center med ca 40 konsulter. Det finns också ett litet strategiskt HR-team på Stadsledningskontoret. Det är här du kommer att jobba tillsammans med HR-direktör och en HR-strateg.

Vi söker dig med passion för HR-frågor inom värdegrundsarbete, ledarutveckling och organisationsutveckling. Du erbjuds en tjänst med stora möjligheter att ta egna initiativ och driva frågor inom de HR-processer du förväntas bidra till. Är du vår nästa HR-strateg?

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Kontoret stödjer kommunstyrelsen i deras uppdrag att leda och samordna hela den kommunala verksamheten, driva på och följa upp genomförandet av kommunfullmäktiges beslut. Som HR-strateg ingår du i enheten Styrning och Utveckling av stödprocesser. Vårt uppdrag är att planera, genomföra, följa upp, analysera och utveckla processerna inom HR, kommunikation, digitalisering och IT samt trygghet och säkerhet. Inom vår enhet finns också specialistkompetens inom internationella frågor och juridik. Enheten leds av Eva Little som är biträdande stadsdirektör.

Arbetsbeskrivning
Som HR-strateg på Stadsledningskontoret blir ditt främsta uppdrag att leda, driva och utveckla det gemensamma HR-arbetet för staden. Dina fokusområden kommer att vara ledarutveckling, olika former av värdegrundsarbete samt organisationsutveckling kopplat till bland annat arbetsmiljö och hälsa. Målet med ditt arbete är att bidra till övergripande strategi och samsyn. En viktig del blir att stötta och samverka med förvaltningarnas HR-funktion genom att utveckla strukturer och processer inom olika områden. Avtal och förhandlingsfrågor ansvarar HR-direktör för.

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med HR-direktör och en HR-strateg som har i uppdrag att arbeta med kompetensförsörjning och attraktionskraft. På stadsledningskontoret finns också många kollegor med spetskompetens att rådfråga.

I teamet förväntas du bidra med din kunskap och erfarenhet och se till helheten Västerås stad. Uppdraget passar dig som vill använda bredden av din kompetens! Du kommer att ha kontor i Stadshuset mitt i centrala Västerås med endast 5 min promenad från centralstationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som framgångsrikt har drivit liknande HR-frågor i en stor komplex organisation. För tjänsten krävs en akademisk utbildning. Du har erfarenhet av att leda projekt- och förändringsarbeten samt utredningsuppdrag inom HR-området alternativt inom andra områden som arbetsgivaren bedömer relevant. För att lyckas i rollen vill vi också att du som söker har gedigen kunskap inom HR kopplat till:

  • värdegrunds-, jämställdhets- och mångfaldsarbete
  • arbetsmiljö och hälsa
  • organisationsutveckling
  • chefskap och ledarskap

Du behöver ha kunskap inom aktuell forskning och utvecklingsarbete inom HR-området. Vi ser gärna att du är väl orienterad inom arbetsrätten.

Då du i rollen förväntas skapa framgångsrika samarbeten med övriga förvaltningar behöver du vara en lyhörd och modig ledare som värdesätter delaktighet och samverkan. Du är relationsskapande och handlingskraftig. En av dina styrkor är att driva och utveckla processer som når uppsatta mål. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med ledarskap byggt på tillit och förtroende, inte på chefsmandat.

För oss är det viktigt att du som söker vill vara med och bygga samhället – du vill göra skillnad.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid, 100 %
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2017-04-30
Referensnummer: 2017/00270
Välkommen att söka via länken nederst!

Kontaktpersoner
Biträdande stadsdirektör Eva Little, telefon: 021-39 15 69
HR-direktör, Kristina Olström, telefon: 021-391545
HR-konsult Maria Thunberg, telefon: 021-39 36 16
Vision Per Lundqvist, telefon: 021-39 80 47
SACO Jan Wikner, telefon: 021-39 11 79

Övrigt
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”.

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Läs mer: Västerås stad som arbetsplats

ANSÖK HÄR »
Meny