HR-strateg till Sahlgrenska Universitetssjukhuset – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Sahlgrenska sjukhuset söker HR-strateg inom löneanalys och lönepolitik

Vill du jobba med långsiktigt lönearbete i en stor organisation? Som HR-strateg hos oss leder du sjukhusets strategiska HR-arbete genom att samordna och utveckla löneanalys och lönepolitik.

sahlgrenska östra

Sahlgrenska universitetssjukhuset – logo
Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Vill du utveckla den långsiktiga lönepolitiken och därigenom stärka arbetsgivarrollen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

HR-strategiska avdelningen arbetar på uppdrag av HR-direktören med strategiska HR-frågor. Vårt arbete syftar till att stödja sjukhusets uppdrag och mål samt att säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat stöd till sjukhusledningen och HR-avdelningarna på sjukhusets områden. Vi arbetar med ett kund- och verksamhetsfokus där det analytiska–, omvärlds– och idéskapande arbetet sätts i fokus. I avdelningens uppdrag ingår att företräda sjukhuset i olika sammanhang på regional nivå.

Hur ser din arbetsdag ut?
Vi söker en HR-strateg som vill vara med och utveckla den långsiktiga lönepolitiken och stärka arbetsgivarrollen i vår organisation. Fokus i tjänsten ligger på utdata, analys och lönepolitik. Vi går nu in i ett spännande utvecklingsarbete som en del i arbetet med attraktiv arbetsgivare. Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Som HR-strateg leder du det strategiska HR-arbetet genom att samordna och utveckla sjukhusets löneanalysarbete och lönepolitik. Arbetet sker i nära samarbete tillsammans med kollegor på HR-strategiska avdelningen och på områdenas HR-avdelningar.

Arbetsuppgifter
Vi kan erbjuda dig stimulerande arbetsuppgifter där du är med och påverkar utvecklingen inom arbetsgivarfrågor. Dina främsta uppgifter är att:

  • ansvara för och driva löneanalys, lönebildning, arbetsvärdering och lönekartläggning
  • ta fram underlag och genomföra analyser
  • samordna, driva och föreslå åtgärder för sjukhusets lönepolitiska arbete
  • utbilda chefer och medarbetare inom lönepolitik
  • utveckla arbetssätt och rutiner inom lönepolitik
  • företräda arbetsgivaren i både regionala och nationella grupperingar såsom exempelvis Universitetssjukhusnätverket
  • tillsammans med kollegor ansvara för utveckling och genomförande i sjukhusets strategiska råd för arbetsrätt, lön och förhandling
  • driva sjukhusövergripande projektarbeten inom HR

Vem trivs hos oss?
Vi söker dig som har högskoleutbildning med personal-/beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som är adekvat för arbetsuppgifterna och uppdraget. Du har flerårig erfarenhet av lönepolitik/löneprocessarbete på en övergripande nivå, gärna från offentlig verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har innovationskraft, är strukturerad och uthållig med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du ser helheten, tänker strategiskt och uttrycker dig väl i både tal och skrift. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att skapa ett gott samverkans- och utvecklingsklimat och ser samarbete med kollegor som självklarhet. Du har mycket god förmåga att omsätta din specialistkunskap i möten med kunder, fackliga organisationer och övriga intressenter.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Referensnummer: 2017/2885
Kontakt:
HR-chef, Jerker Gussmo, 073-022 36 44
Fackliga företrädare:
Vision, Eva Rudén, 070-082 22 78
Vårdförbundet, Carina Rautalin, 072-717 12 46
Kommunal, Karin Andersson, 070-392 88 63
SACO, Maud Eriksson, 031-343 48 91
Sista ansökningsdag: 2017-04-26

ANSÖK HÄR »

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Meny