Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Kommunstrateg inriktning hälsa/arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald till Eskilstuna kommun

Till vårt strategiska HR-team söker vi en vass kommunstrateg med inriktning hälsa/arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. Vi erbjuder dig en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar.

Stadsmuseet i Eskilstuna - foto Per Roth
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer. 2017 utsågs Eskilstuna kommun till vinnare av Svenska jämställdhetspriset.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
Kommunledningskontoret (KLK) ansvarar för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens angelägenheter. KLK HR har ett övergripande strategiskt ansvar för kommunkoncernens arbete inom målområdet ”Attraktiv arbetsgivare”. Det innebär att vi arbetar med alla typer av arbetsgivar- och medarbetarfrågor såsom medarbetar- och ledarutveckling, arbetsrätt, rekrytering, löner, arbetsmiljö och hälsa, rehabilitering och fackliga relationer. Vi är ett team med tre HR-strateger och en förhandlingschef, vilket leds av HR-direktören.

Som en del av kommunledningskontoret kommer du att ha din arbetsplats i Stadshuset och det ligger centralt i Eskilstuna, nära tågstationen.

Arbetsuppgifter
Till vårt team söker vi nu en kommunstrateg med inriktning hälsa/arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar där du arbetar självständigt och driver frågor inom området samtidigt som du ingår i ett team och företräder kommunen på ett övergripande plan.

I uppdraget ingår att identifiera behov, bereda frågor, planera, förankra, driva och följa upp för att säkerställa ett effektivt stöd till verksamhet, ledning och politik. Du fungerar som delprocessägare och beställare inom ditt ansvarsområde och du arbetar på en strategisk nivå med att skapa hållbara strukturer och processer. Du ansvarar för att driva förändringsprocesser, att omvärldsbevaka och att företräda kommunen i olika typer av nätverk och samarbeten. I rollen som kommunstrateg fungerar du som en viktig brygga mellan HR, ekonomi, kommunikation och kvalitet och du fungerar som ett stöd till HR-direktören; både strategiskt, taktiskt och operativt.

Kvalifikationer
Vi söker en vass och erfaren strateg med adekvat akademisk utbildning om minst 120 p/180 hp, företrädesvis med inriktning mot PA/HR men utbildning med inriktning mot exempelvis ekonomi, beteende-, stats- eller samhällsvetenskap kan också vara aktuellt. Vi tror att du har minst fem års relevant erfarenhet av att driva strategiskt arbete med arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald eller andra områden inom HR. Vi bedömer att erfarenheter från en ledningsfunktion i en större organisation är värdefulla för att lyckas i rollen och egen chefserfarenhet ökar förståelsen för den problematik man kan stöta på som chef.

Minst lika viktigt är att du är teamorienterad med helhetssyn och att du trivs i en liten grupp präglad av innovation, nytänkande och utveckling, där ansvarsområden ofta överlappar. Arbetsuppgifterna kräver att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete samt mellan del och helhet. Eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det viktigt att du har förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer. Du är en god kommunikatör och känner dig bekväm med att tala inför grupper och tydligt föra fram en åsikt. Vidare behöver du vara en duktig pedagog som kan förklara och illustrera komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt. Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har väl grundade och tydliga värderingar samt förblir uthållig och motiverad trots eventuella bakslag.

Välkommen att söka!

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan
Ansök senast: 2018-03-07. Referensnummer: 4305.

Kontaktperson
Maria Walde, rekryteringskonsult, 016-710 98 72

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Meny