HR-strateg arbetsmiljö till Sahlgrenska Universitetssjukhuset – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-strateg inom arbetsmiljöfrågor

Sahlgrenska Universitetssjukhuset söker dig som vill leda det strategiska HR-arbetet inom arbetsmiljö och rehabilitering – och stötta HR-chefer och specialister på områdesnivå.

sahlgrenska östra

Sahlgrenska universitetssjukhuset – logo
Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Om verksamheten
HR-strategiska avdelningen arbetar på uppdrag av HR-direktören med strategiska HR-frågor. Avdelningens arbete har ett sjukhusövergripande strategiskt synsätt på medarbetarnas betydelse för sjukhusets framgång. Vårt arbete syftar till att stödja sjukhusets uppdrag och mål och säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat stöd till sjukhusledningen och HR-avdelningarna på sjukhusets sex områden. Vi arbetar för att säkra ett kompetent HR-stöd till verksamheterna. Detta gör vi genom att förse sjukhuset med effektiva verktyg och metoder, och ett ständigt förbättrings- och utvecklingsarbete inom HR med kunden som fokus.

Arbetet innebär att initiera, implementera och följa upp sjukhusets och Västra Götalandsregionens HR-strategier. Detta förutsätter tillgängliga, innovativa och kundfokuserade medarbetare med rätt kompetens, välutvecklade interna och externa samarbetsformer samt en vilja till kontinuerlig utveckling och omvärldsbevakning inom HR-området. I avdelningens uppdrag ingår även att företräda sjukhuset i olika sammanhang på regional nivå.

Hur ser din arbetsdag ut?
I ditt arbete leder du det strategiska HR-arbetet inom arbetsmiljö och rehabilitering med uppföljning och analys på en sjukhusövergripande nivå. Det ingår även att stötta HR-chefer och specialister på områdesnivå. I dina arbetsuppgifter ingår även omvärldsbevakning och att hålla dig uppdaterad inom gällande lagstiftning och avtal inom arbetsmiljöområdet. Du arbetar för att sänka sjukfrånvaron och skapa god hälsa och arbetsmiljö för sjukhusets medarbetare. Du ansvarar för att upprätta rutiner och dokument och att projektleda olika processer inom arbetet. Du samordnar arbetsmiljöutbildningar och är föredragande i sjukhusledningen, funktionsgrupp HR och i samverkansgrupper. Samverkan mellan stabsfunktioner och andra förvaltningar i regionen ingår också i befattningen. Individuell kompetensutveckling ingår. Resor förekommer till viss del i tjänsten, både inom och utanför regionen.

Vem trivs hos oss?
Vi söker dig som har högskoleutbildning med personal/beteendevetenskaplig inriktning eller annan högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna och uppdraget. Du har mångårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete med inriktning mot arbetsmiljöfrågor på en strategisk nivå och har god kunskap inom gällande arbetsmiljölagstiftning. Du har erfarenhet från en större organisation, gärna inom Hälso- och sjukvård.

Du som är en strategisk, självgående och relationsskapande person har goda förutsättningar för att lyckas i den här rollen. Att arbeta strukturerat ser du som en självklarhet och du trivs i en roll där du får utlopp för din kreativa och analytiska sida. Med tanke på variationen i arbetet har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är en övertygande och tydlig person som genom ditt engagemang entusiasmerar din omgivning. Du skapar förtroendefulla relationer och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har en väl utpräglad förmåga till helhetssyn, strategiskt tänkande och ser samarbete med kollegor som självklarhet. Det är också viktigt att du kan prioritera mellan arbetsuppgifter och behålla ditt lugn även i pressade i situationer.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning, humor samt nyfikenhet och intresse.

Övrigt
I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och vi ser mångfald som en styrka. Urval sker löpande under annonseringstiden.

Vad erbjuder vi dig?
Som medarbetare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du möjlighet att vidareutveckla dina yrkeskunskaper i ditt dagliga arbete och arbeta i en miljö där människan och gemenskapen står i centrum. Du är med och gör skillnad i människors liv, oavsett vilken yrkesroll du har. Här har du stora möjligheter att utvecklas i din profession. För oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina kollegor. Du får tillgång till bland annat flexibla arbetstider, gratis sjukvård, hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg. Läs mer här »

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Referensnummer: 2016/2562
Kontakt:
HR-chef Jerker Gussmo, 073 022 36 44
Fackliga företrädare:
Vision, Eva Rudén, 070 082 22 78
Vårdförbundet, Carina Rautalin, 072 717 12 46
Kommunal, Karin Andersson 031 342 78 23
SACO, Maud Eriksson 031 343 48 91
Sista ansökningsdag: 2016-05-05

ANSÖK HÄR »

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Meny