HR-specialister till Riksbyggen i Stockholm och Göteborg – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Riksbyggen söker två HR-specialister till Stockholm och Göteborg

Som HR-specialist hos Riksbyggen arbetar du brett inom hela HR-området och stöttar chefer med att implementera och driva HR-frågorna i verksamheten.

riksbyggen – hr-specialister
riksbyggen – logo med devis
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!

Riksbyggens HR-funktion består av en central HR-enhet samt ett antal geografiska HR-specialister. Den centrala HR-enheten ansvarar främst för att utforma och utveckla gemensamma processer och verktyg inom HR-området samt att driva utvecklingsfrågor inom HR. De geografiska HR-specialisterna är placerade ute i verksamheten och arbetar brett inom hela HR området. Som HR-specialist rapporterar du till Chef verksamhetsnära HR och ansvarar för ett antal marknadsområden (ca 6-7 st.).

Vi söker nu två HR-specialister som i dagsläget ska ansvara för ett antal marknadsområden främst i Stockholmsområdet med omnejd inkl Gotland samt vårt servicecenter eller Göteborgsområdet med omnejd.

Vad ska du göra?
Som HR-specialist arbetar du brett inom hela HR-området och stöttar chefer med att implementera och driva HR-frågorna i verksamheten. Detta innebär att du utgör ett stöd till chefer inom områden som till exempel arbetsrätt, förhandlingar, kompetensutveckling, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering mm. I ansvarsområdet ingår även till exempel introduktion av nyanställda, utbildning till chefer, samordning av insatser kring arbetsmarknadsdagar, arbete med lönerevision och facklig samverkan.

Administrativa arbetsuppgifter kopplat till HR-området ingår också i rollen samt att du har en viktig roll i arbetet med planering och uppföljning av strategiska HR-frågor.

I rollen med placering i Stockholm ingår även att vara operativt ansvarig för utbildningar inom Riksbyggen.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleexamen inom personalområdet och minst 10 års arbetslivserfarenhet från arbete med frågor inom hela HR-området. Erfarenhet från HR-arbete inom byggsektorn är meriterande/krav.

Som person är du drivande, målinriktad och tydlig men samtidigt lyhörd och sympatisk i din framtoning och har ett affärstänk i ditt HR-arbete. Du är en engagerad och självgående person samt en skicklig kommunikatör i tal och skrift. Du trivs med att vara en del i en större helhet men kan samtidigt arbeta självständigt. Du är bra på att skapa goda relationer och har en god förmåga att arbeta med många frågor parallellt.

Tjänsterna är på heltid med tillträde snarast. Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Placeringsorter för tjänsterna är Stockholm eller Göteborg. I tjänsten ingår resor inom ditt geografiska område, samt till Huvudkontoret i Stockholm.

Låter detta intressant? Skicka din ansökan till oss via www.riksbyggen.se/jobb-och-karriar. Vi vill ha din ansökan senast 12 februari 2016.

Vid frågor kontakta:
Pia Nordgren, Chef verksamhetsnära HR 08-698 4143 eller pia.nordgren@riksbyggen.se.

ANSÖK HÄR »

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc: Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Meny