HR-specialist ledarskap till Södertälje kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Södertälje kommun söker HR-specialist med inriktning mot ledarskapsutveckling

Ett starkt ledarskap bidrar till motiverade medarbetare, god arbetsmiljö och kvalitet i verksamheten. Vi söker nu dig HR-specialist som vill kombinera operativt chefsstöd med strategiskt arbete inom specialistområdet ledarskap.

Jobba hos Södertälje kommun

Södertälje kommun - logologo
Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.

En dag på jobbet
Vi söker en HR-specialist som är redo för en utmaning. En ny kollega som tillsammans med oss ska fortsätta arbeta för att Södertälje kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare. Vi söker dig som uppskattar den breda uppgiften att operativt stötta chefer inom olika HR-områden i kombination med strategiskt arbete inom specialistområdet ledarskap.

Inom specialistområdet ledarskap kommer du fortsätta arbetet med att implementera den gemensamma ledarskapsplattformen. Ett starkt ledarskap ska bidra till motiverade medarbetare, god arbetsmiljö och kvalitet i verksamheten. Det som i grunden gör oss till en attraktiv arbetsgivare.

En framgångsfaktor i rollen som HR-specialist är att du har en förmåga att driva frågor framåt och samtidigt är lyhörd med ett utpräglat kundperspektiv och ett konsultativt förhållningssätt. Det gäller både i arbetet med det efterfrågestyrda chefsstödet och i arbetet med att utveckla HR-gruppens processer och arbetssätt.

Vi erbjuder dig
En arbetsplats som präglas av engagemang. Du kommer möta en öppen grupp med stort kollegialt lärande där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet. Hos oss får du arbeta självständigt och ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter det innebär att du dessutom har stor frihetsgrad att kunna påverka upplägget av ditt jobb.

Några av Södertälje kommuns generella personalförmåner är friskvårdspeng (upp till 3000 kr/år), semesterväxling (fler lediga dagar istället för semesterersättning) och årsarbetstid.

Då vi är HBTQ certifierade finns det också möjlighet för dig att lära dig mer om detta område, eller så är det kanske du som lär oss?

Vem är du?

Krav:

  • Du har en akademisk utbildning med relevant inriktning för uppdraget, exempelvis: personal- eller beteendevetare
  • Du har arbetat i en konsultativ roll inom HR-området i flera år och har förståelse för hur uppdraget fungerar.
  • Du har flerårig kompetens inom ledarskapsutveckling eller tidigare arbetat som chef

Meriterande:

  • Erfarenhet av att ta fram och leda utbildningar inom HR-området
  • Erfarenhet av flera olika arbetsområden inom HR som generalist
  • Erfarenhet och förståelse av chefsstöd inom olika typer av offentlig verksamhet

Du behöver ha ett intresse för att se samband och alltid sätta in frågor i ett större helhetssammanhang. Som person har du förmåga att skapa goda relationer där du är både coachande och stöttande. Du har en god pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Välkommen till oss!
På HR-avdelningen i Södertälje kommun jobbar ett trettiotal personer med att ge stöd i arbetsgivarfrågor till kommunens alla verksamheter. Av dessa är tolv HR-specialister som arbetar med en kombination av efterfrågestyrt stöd till chefer och långsiktiga övergripande frågor inom områden som avtalsfrågor, hälsa och arbetsmiljö, ledarskap, lönebildning, kompetensförsörjning/rekrytering och arbetsgivarvarumärke.

Du ansöker via länken nedan senast 2018-09-30.

För mer information om tjänsten, kontakta HR-chef Petra Klingblom, 08-5230 1527.
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter, 08-5230 1000.

ANSÖK HÄR »
Meny