HR-specialist till Södertälje kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Södertälje kommun söker HR-specialist med inriktning mot lönebildning

Vill du arbeta för att Södertälje kommun ska fortsätta vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare? Vi söker en HR-specialist till en mycket varierande roll med både strategiska och operativa uppgifter.

Södertälje kommun - logologo

Vid HR-avdelningen i Södertälje kommun jobbar ett trettiotal personer med att ge stöd i arbetsgivarfrågor till kommunens alla verksamheter. Södertälje kommun har en centraliserad HR-avdelning som sitter i det nybyggda stadshuset, i ljusa och moderna lokaler nära centrum och kommunikationer.

HR-specialisterna arbetar med en kombination av efterfrågestyrt stöd till cirka 330 chefer och långsiktiga övergripande frågor inom områden som hälsa och arbetsmiljö, ledarskap, lönebildning, kompetensförsörjning/rekrytering och employer branding.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder dig ett utvecklande uppdrag i en dynamisk organisation. Vill du tillsammans med ett engagerat gäng vara med i den fortsatta utvecklingen av vår avdelning?

Vi söker dig som vill åta sig uppdraget som HR-specialist och tillsammans med oss arbeta för att Södertälje kommun ska fortsätta vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare. I din roll kommer du ha den breda uppgiften att stötta chefer inom alla HR-områden och du kommer även specialisera dig inom ett av våra specialistområden, helst lönebildning. Rollen är mycket varierande och du får möjligheten att arbeta såväl strategiskt som operativt.

Som HR-specialist jobbar du drivande och samtidigt lyhört med ett utpräglat kundperspektiv och ett konsultativt förhållningssätt. Då en stor del av kommunens verksamhet gäller skolfrågor ser vi gärna att du, tillsammans med kompetenta kollegor, kan komma att bidra inom detta område. Vi befinner oss i ständig utveckling och jobbar aktivt med att utveckla och förverkliga gruppens tankar och idéer.

Kvalifikationer

Krav:

  • Akademisk utbildning med relevant inriktning för uppdraget
  • Gedigen erfarenhet av att ha arbetat i en konsultativ roll inom HR-området
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande:

  • Vi ser helst att du har erfarenhet av brett arbete med HR-frågor
  • Kunskap och erfarenhet inom offentlig sektor
  • Kunskap och erfarenhet av HR-frågor kopplat till skolområdet

Din akademiska nivå reflekteras i din goda analytiska förmåga som du aktivt använder i såväl uppföljningsarbete som i ditt övriga arbete. I tjänsten är det viktigt att du är professionell i din yrkesroll, har kunskap om den egna verksamheten samt förstår sammanhangen och helheten. Nyfikenhet och lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss och du använder dessa egenskaper för att bidra med ständiga förbättringar.

Som person är du duktig på att skapa goda relationer där du agerar både drivande och stöttande. Du är också en god pedagog.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Petra Klingblom, HR-chef, 08-5230 15 27

Fackliga företrädare nås via kommunens Kontaktcenter 08-5230 1000

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Ansökan
Referensnummer: A595657
Ansök via länken nedan senast 2016-08-25

ANSÖK HÄR »

Meny