HR-specialist till Södertälje kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-specialist med kompetens inom arbetsmiljö och hälsa

Södertälje kommun jobbar med hållbar arbetshälsa som ett självklart led i att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi söker nu dig som, parallellt med att stödja chefer, vill arbeta strategiskt med specialistområdet Arbetsmiljö och hälsa.

HR-specialist – Södertälje kommun

Södertälje kommun - logologo
Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.

En dag på jobbet
Nu söker vi en ny kollega som vill åta sig uppdraget som HR-specialist och tillsammans med oss arbeta för att Södertälje kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare även i framtiden. Vi söker dig som uppskattar den breda uppgiften att operativt stötta chefer inom olika HR-områden i kombination med långsiktigt, strategiskt arbete inom specialistområdet Arbetsmiljö och hälsa, där du också får vara med och hålla i internutbildning. Vi jobbar mycket med hållbar arbetshälsa där vi bland annat har ett 3-årigt projekt som syftar till vända trenden med ökad sjukfrånvaro. Projektet inhämtar relevant kunskap från den forskning som pågår inom arbetshälsa och har tre perspektiv: hälsofrämjande, förebyggande och efterhjälpande.

En framgångsfaktor i rollen som HR-specialist är att du har en förmåga att driva frågor framåt och samtidigt är lyhörd med ett utpräglat kundperspektiv och ett konsultativt förhållningssätt. Det gäller både i arbetet med det efterfrågestyrda chefsstödet och i arbetet med att utveckla HR-gruppens processer och arbetssätt.

Vi erbjuder dig
Några av våra förmåner är friskvårdspeng, semesterväxling (fler semesterdagar istället för semesterersättning) och årsarbetstid som ger dig viss möjlighet att styra över din arbetstid.

Vill du, så kan du småningom söka till vårt traineeprogram för blivande chefer. Hos oss får du arbeta självständigt och ta stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Då vi är HBTQ-certifierade finns det också möjlighet för dig att lära dig mer om detta område, eller så är det kanske du som lär oss?

Vem är du?
Krav:

  • Du har en akademisk utbildning med relevant inriktning för uppdraget, exempelvis: personal- eller beteendevetare
  • Du har arbetat i en konsultativ roll inom HR-området i flera år och har förståelse för hur uppdraget fungerar.
  • Du har flerårig kompetens och erfarenhet av arbete med arbetsmiljö- och hälsofrågor

Meriterande:

  • Erfarenhet av att ta fram och leda utbildningar inom HR-området
  • Erfarenhet av flera olika arbetsområden inom HR som generalist
  • Erfarenhet och förståelse av chefsstöd inom olika typer av offentlig verksamhet

Du behöver ha ett intresse för att se samband och alltid sätta in frågor i ett större helhetssammanhang. Som person är du duktig på att skapa goda relationer där du är både coachande och stöttande. Du har en god pedagogisk förmåga och är duktig på att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Välkommen till oss!
På HR-avdelningen i Södertälje kommun jobbar ett trettiotal personer med att ge stöd i arbetsgivarfrågor till kommunens alla verksamheter. Av dessa är tolv HR-specialister som arbetar med en kombination av efterfrågestyrt stöd till chefer och långsiktiga övergripande frågor inom områden som arbetsrätt, avtalsfrågor, hälsa och arbetsmiljö, ledarskap, lönebildning, kompetensförsörjning/rekrytering och arbetsgivarvarumärke.

Vi sitter i stadshusets ljusa, moderna lokaler nära pendeltågsstationen Södertälje centrum med goda kommunikationer för både buss och tåg.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid

För mer information om tjänsten
Petra Klingblom, HR-chef, 08-5230 1527
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter, 08-5230 1000

Ansökan
Ansök via länken nedan senast 2018-01-21

ANSÖK HÄR »
Meny