HR-specialist till Södertälje kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Södertälje kommun söker HR-specialist med intresse för rekrytering och arbetsgivarvarumärke

Vill du arbeta för att Södertälje kommun ska fortsätta vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare? Vi söker dig som både vill jobba brett med chefsstöd inom alla olika HR-områden – och strategiskt med rekrytering och arbetsgivarvarumärke.

Södertälje kommun - logologo
Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.

En dag på jobbet
Nu söker vi en person som vill åta sig uppdraget som HR-specialist och tillsammans med oss arbeta för att Södertälje kommun ska vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare även i framtiden. Vi söker dig som uppskattar den breda uppgiften att stötta chefer inom alla olika HR-områden i kombination med långsiktigt, strategiskt arbete med rekrytering och arbetsgivarvarumärke. I rollen ligger mycket fokus på chefs- och specialistrekrytering. En stor del av ditt arbete kommer även att handla om att, tillsammans med dina kollegor, fortsätta utveckla kommunens arbete med rekrytering och arbetsgivarvarumärke.

En framgångsfaktor i rollen som HR-specialist är att du har en förmåga att driva frågor framåt men samtidigt vara lyhörd med ett utpräglat kundperspektiv och ett konsultativt förhållningssätt. Detta gäller både i arbetet med det efterfrågestyrda chefsstödet och i arbetet med att utveckla HR-gruppens processer och arbetssätt.

Vem är du?

Krav:

  • Du har en akademisk utbildning med relevant inriktning för uppdraget
  • Du har arbetat i en konsultativ roll inom HR-området under minst tre år
  • Du har erfarenhet av rekrytering och att arbeta med arbetsgivarvarumärkesfrågor

Meriterande:

  • Erfarenhet av praktiskt arbete med vanligt förekommande HR-processer
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med sociala medier

Din akademiska nivå ska synas i en god analytisk förmåga som du aktivt använder i såväl HR-specialistens uppföljningsarbete som i ditt övriga arbete. Du behöver ha ett intresse för att se samband och att alltid sätta in frågor i ett större helhetssammanhang. Som person är du duktig på att skapa goda relationer, där du är både drivande och stöttande. Du är en god pedagog och duktig på att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande uppdrag i en dynamisk organisation. Vi jobbar efter årsarbetstid vilket innebär att du i viss mån kan påverka din egen arbetstid. Vi sitter i stadshusets moderna lokaler nära centrum och kommunikationer.

Välkommen till oss!
Vid HR-avdelningen i Södertälje kommun jobbar ett trettiotal personer med att ge stöd i arbetsgivarfrågor till kommunens alla verksamheter. Av dessa är elva HR-specialister som arbetar med en kombination av efterfrågestyrt stöd till 330 chefer och långsiktiga övergripande frågor inom områden som hälsa och arbetsmiljö, ledarskap, lönebildning, kompetensförsörjning/rekrytering och arbetsgivarvarumärke. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

För mer information om tjänsten
Petra Klingblom, HR-chef, 08-5230 1527

Ansökan
Ansök via länken nedan senast 2017-04-02

ANSÖK HÄR »

Meny