Förhandlingsvan HR-specialist till Sjöbo kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-specialist med förhandlingsvana

Sjöbo kommun söker en HR-specialist med gedigen förhandlingsvana för arbete med både strategiska och operativa frågor inom framför allt det arbetsrättsliga området.

sjobo-kommun-logo
Våra 1100 medarbetare spelar en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt.

Vårt arbete genomsyras av värdeorden ”Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål”. Tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare!

Du kommer att arbeta på Kommunledningsförvaltningens centrala HR-avdelning, som är en servicefunktion för kommunens medarbetare och chefer.

Sjöbo kommuns hr-avdelning

Arbetsbeskrivning
Vi söker en erfaren HR-specialist med intresse för och gedigen erfarenhet av förhandling då en av våra medarbetare går i pension. På HR-avdelningen i Sjöbo kommun arbetar tre HR-specialister med att utbilda kommunens chefer och utveckla kommunens HR-arbete. HR-arbetet präglas av hög kvalité och avdelningen spelar en central roll i kommunens förbättringsarbete. Vi har för ambition att prestera högt och ligga i framkant i våra HR-processer och du kommer att ha en viktig roll i att påverka och utveckla kommunens attraktivitet som arbetsgivare.

Du kommer att arbeta med både strategiska och operativa frågor inom alla delar av HR-området, men med förhandling som uttalat inriktningsområde. Arbetet innebär mycket kontakter med chefer, medarbetare, fackliga representanter och andra samarbetspartners vilket kräver god samarbetsförmåga och empati utifrån ett arbetsgivarperspektiv.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

  • Rådgivning och stöd till chefer
  • Lag- och avtalstolkning
  • Förhandlingar
  • Bevakning och hantering av arbetsrättsliga nyheter
  • Planera samt genomföra utbildningar inom avtals- och arbetsrättsområdet
  • Ytterligare fokusområden utifrån din kompetens.

Kvalifikationer
Du har ett stort engagemang för HR-frågor samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi vill att du har en gedigen erfarenhet av förhandlingar och arbetsrättslig hantering samt ett intresse och förståelse för de förutsättningar som gäller i en offentlig och politiskt styrd verksamhet. Din bakgrund som facklig företrädare eller arbetsgivarrepresentant behöver inte vara i offentlig sektor utan du kan lika gärna ha din erfarenhet från privata sektorn. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att genomföra informations- och utbildningsinsatser.

Du är initiativrik och arbetar lika bra i grupp som självständigt. Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga, problemlösning, hög integritet och att du inger förtroende.

Du har god analytisk förmåga med ett arbetsgivarperspektiv, ser helheter samtidigt som du är uppmärksam på detaljer.

Du gör rationella bedömningar och skapar fungerande lösningar till många olika typer av problem. Du tillämpar, utvecklar och delar med dig av din expertkunskap inom ditt arbetsområde.

Du är en skicklig förhandlare och stimuleras av att hitta konstruktiva lösningar i förhandlingssituationer. Du har en framåtlutad och intresserad inställning med ett högt driv och energi.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök via länken nedan senast: 2015-10-04
Referensnummer: 125/15

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 18 400 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.

Kontaktpersoner
Dan Sivnert, HR-chef
Telefon: 0416-273 18

Else Håkansson, HR-specialist
Telefon: 0416-273 90

ANSÖK HÄR »
Meny