HR-specialist till Sahlgrenska Universitetssjukhuset – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-specialist till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2

Sahlgrenska Universitetssjukhuset söker en HR-medarbetare, både till rollen som HR-generalist för ett verksamhetsområde och som del av specialistgrupperingen kompetensförsörjning med uppdrag att stärka arbetsgivarvarumärket.

Sahlgrenska universitetssjukhuset – logo
Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Beskrivning

Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) verksamhet är organiserad i sex områden. Till Område 2 hör all vuxenpsykiatrisk vård samt somatisk vård inom verksamhetsområde medicin/akut/geriatrik, anestesi/operation/intensivvård och kirurgi. Vi har cirka 3 500 medarbetare inom såväl heldygnsvård som öppenvård. Område 2 leds av en områdeschef och i staben ingår funktioner för HR, ekonomi och verksamhetsutveckling.

Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar och för att även i framtiden kunna erbjuda invånarna en tillgänglig, trygg och kvalitetssäkrad vård krävs nya lösningar och arbetssätt. HR-avdelningen på Område 2 strävar efter att vara en aktiv partner i arbetet med att anta de utmaningar som hela sjukvården står inför. Tillsammans med cheferna arbetar vi för att utveckla HR-processer så att de stödjer verksamhetens uppdrag att ge bästa möjliga vård till patienterna. Vårt fokus är att ge kvalificerat stöd till verksamhetens chefer och därmed medverka till att vårt område uppfyller målen för verksamheten.

Vi söker en medarbetare till HR-avdelningen med inriktning kompetensförsörjning.

Arbetsuppgifter

I din roll arbetar du både som HR-generalist för ett verksamhetsområde samtidigt som du är en del av specialistgrupperingen kompetensförsörjning inom HR-avdelningen.

I din roll som HR-generalist ingår du i ledningsgruppen för ett verksamhetsområde och deltar aktivt som partner i frågor för verksamheten samt fungerar som ett operativt HR-stöd åt cheferna i det dagliga arbetet. I ditt uppdrag ingår även facklig samverkan.

I din specialistfunktion arbetar du strategiskt, konsultativt och serviceinriktat med att stärka vårt varumärke som attraktiv arbetsgivare, både externt och internt. Arbetet innebär både deltagande i sjukhusövergripande projekt och områdesspecifika uppdrag.

Vi erbjuder dig ett spännande och kvalificerat arbete där du blir en del av en engagerad och dynamisk HR-avdelning bestående av 15 medarbetare. Vi arbetar proaktivt och tar tillvara på våra olika kompetenser och lär av varandra. Du kommer att ingå i olika arbetsgrupper både inom Område 2 och i sjukhusövergripande grupperingar där du ges möjlighet att skapa nätverk. Du deltar även årligen i ett antal SU-övergripande HR-seminarier och utbildningssatsningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande utbildning på högskolenivå. Du ska även ha några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete samt har tidigare arbetat med kompetensförsörjningsfrågor, såsom rekrytering och/eller kompetensutveckling.

För rollen krävs ett affärsmässigt och tydligt arbetsgivarperspektiv i kombination med att du delar våra värderingar med fokus på att skapa förutsättningar för bästa vård för patienten. Du trivs i en lärande miljö, utmanas av komplexa frågeställningar och förmår arbeta såväl självständigt som i grupp. Med tanke på den stora variationen i arbetet har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Det är också viktigt att du kan prioritera mellan arbetsuppgifter och arbeta strukturerat. Som HR-specialist inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset förväntas du även kunna bidra med arbete på en sjukhusövergripande nivå.

Som person är du ödmjuk, modig och har en förmåga att skapa gemenskap, entusiasm och arbetsglädje omkring dig. Du vill gärna vara med och bidra till utveckling av våra processer och ser ständigt lärande som en självklarhet.

Läs gärna mer om våra verksamheter här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta någon av kontaktpersonerna nedan.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg, Östra Sjukhuset
Referensnummer: 2015/5148
Kontakt:
HR-chef, Mats Nilsson, 0702-57 25 42
HR-specialist, Linda Andersson, 0700-81 65 12
HR-specialist, Sven Engdahl, 0700-82 21 10
Fackliga företrädare:
Vision, Karin Gustavsson, 0700-82 33 93
SACO, Eva Andersson, 0705-65 51 27
Sista ansökningsdag: 2015-11-01

ANSÖK HÄR »

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Meny