HR-specialist rekrytering & employer branding till FRA – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

FRA söker HR-specialist med fokus rekrytering och employer branding

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en strategisk och drivande HR-specialist som vill arbeta med att attrahera och rekrytera nya medarbetare. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik verksamhet med goda möjligheter till egen utveckling.

Jobba hos FRA

FRA logotypePå FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige – och det kan du bli en del av! Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte. Tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
I din roll som HR-specialist har du fokus på att attrahera och rekrytera nya medarbetare till myndigheten. I nära samarbete med rekryterande chefer ansvarar du för att samordna och stötta såväl operativt som strategiskt i hela rekryteringsprocessen. Det innebär bl.a. arbete med att planera och sätta tidsplan för rekryteringar, stötta i framtagning av kravprofil och annons samt ansvara för att identifiera rätt annonseringskanaler. I rollen ingår det att utbilda myndighetens chefer i FRAs rekryteringsprocess.

Du kommer även att ha ett helhetsansvar för myndighetens employer brandingarbete, vilket innebär att du utvecklar, driver och exekverar planer och strategier inom området. Vidare ansvarar du för kampanjer samt för att samordna arbetsmarknadsmässor och event. Utveckling och förvaltning av digitala kanaler för FRAs arbetsgivarkommunikation utgör också en del av tjänsten.

Förutom nära samarbete med chefer och dina kollegor inom HR, kommer du att samverka med andra myndigheter och externa leverantörer. Inrikesresor kan förekomma i tjänsten.

Du kan
Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har några års erfarenhet av att arbeta med samtliga delar inom rekrytering som till exempel researcher, rekryteringskonsult eller rekryteringsspecialist. Du har arbetat med att driva och utveckla en organisations arbetsgivarkommunikation.

Det är en fördel om du har erfarenhet från att ha arbetat i IT-inriktade organisationer. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat både operativt och strategiskt med kompetensförsörjning samt om du har vana av att leda projekt. För tjänsten krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Office och är van att arbeta i rekryteringsverktyg.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett konsultativt och proaktivt arbetssätt samt. Du har god förmåga att hitta balans mellan att ge bra service och vara en specialistresurs.

För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann, har hög kvalitetsmedvetenhet och god struktur i ditt arbete. Med stort driv skapar du resultat, såväl på egen hand som tillsammans med andra. Som person är du uppmärksam och tillmötesgående samtidigt som du har hög integritet.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som HR-specialist hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt, operativt samt administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen på Lovön i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Sandström på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via länken nedan senast 2018-04-22.

ANSÖK HÄR »

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Meny