HR-specialist till ny roll i Nyköpings kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Vi söker en resurssamordnare som brinner för arbetsrätt och rekrytering!

Vill du vara med och utveckla Nyköping kommuns HR-funktion? Vi erbjuder en spännande ny roll, där du som HR-specialist fungerar både som central resurssamordnare och som konsult för våra linjechefer.

Nyköpings kommun söker lönechef

Logotype Nyköpings kommun

Arbetsplatsen
HR i Nyköpings kommun har ett pågående förändringsarbete i syfte att skapa ett mer modernt arbetssätt och tydligare processer inom HR-området för att kunna möta den expansion och utveckling kommunen står inför.

Bli en del av vår förändring och ta med dig ditt engagemang och dina kunskaper till oss för en rolig tid där vi utvecklar HR tillsammans!

Arbetsuppgifter
Ett av de steg vi behöver ta är att kvalitetsäkra och tydliggöra hur vi tar hand om våra befintliga medarbetare, särskilt på ett kommunövergripande sätt. HR tillsätter nu en central funktion för resurssamordning där arbetsuppgifter, ansvar och mandat är under framtagande. Rollen kommer arbeta med tyngd inom främst rehabilitering, arbetsrätt och övergripande personalplanering. För att lyckas i sin roll bör resurssamordnaren ha ett konsultativt förhållningssätt då arbetet sker nära verksamheterna.

Den tjänst vi nu utlyser kommer kombineras med en HR-konsultroll, där rekrytering och övrigt stöd till framförallt första linjens chef i operativa HR-frågor blir viktiga arbetsuppgifter. Det måste alltså kunna tänka dig ett brett spann av arbetsuppgifter som bottnar i en god grund i arbetsrätt och erfarenhet av rekrytering.

Kvalifikationer
Lägst examen från högskola eller universitet motsvarande filkand inom HR. Det är meriterande med kurser i arbetsrätt och erfarenhet av en konsultativ roll alt chefserfarenhet. Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete inom rehabilitering och eller arbetsrätt i minst 3 år.

För rollen är det av stor vikt att du är trygg i din erfarenhet, har en god förmåga att driva ärenden självständigt men också att du tycker om och tror på att arbeta tillsammans med andra och i grupp för att nå bästa resultat. Noggrannhet och en god förmåga att på ett pedagogiskt sätt förklara arbetsrätt är positivt för rollen.

Övrigt
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg, Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer!

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb, vänligen ring supporttelefon 0771-10102.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Tillgänglig t o m 26/7:
Madeleine Lennartsson, HR-chef
Telefon: 0155- 45 77 71

Tillgänglig 15-16/8:
Sandra Bubère, tf Lönechef
E-post: sandra.bubere@nykoping.se

Facklig kontaktperson:
Dalia Eid, ordförande Vision
Telefon: 0155 24 84 70

Ansökan
Förvaltning: Nyköpings kommun – Centrala funktionen
Arbetsgivarens referensnummer: A594937
Ansök via länken nedan senast 2016-08-16

ANSÖK HÄR »

Meny