HR-specialist till Medelpads Räddningstjänstförbund – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Räddningstjänsten Medelpad söker HR-specialist

Vill du arbeta självständigt inom hela HR-området och dessutom vara med och bidra till en viktig samhällsfunktion, ett tryggt och säkert samhälle? Ta chansen att arbeta som HR-specialist på Medelpads Räddningstjänstförbund i Sundsvall!

Jobba hos Räddningstjänsten Medelpad

Logo - Medelpads Räddningstjänstförbund

Om oss
Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Vi strävar efter att vara en ledande organisation med ett starkt framtids- och utvecklingsarbete. Inom många områden ligger vi i framkant i ett nationellt perspektiv. Kvalitets- och miljöfrågor samt en bra arbetsmiljö är centrala delar i vår verksamhet.

Våra värdeord är omtanke, kunskap och trygghet som genomsyrar vårt arbete och ett jämlikt förhållningssätt är viktigt för oss. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter. Vi eftersträvar ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service.

Som HR-specialist tillhör du avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen är en stödfunktion till avdelningarna förebyggande och räddning, samt till direktion och förbundschef. Verksamhetsstöd bemannas med tio tjänster inom ett brett arbetsområde. Bland dina närmsta kollegor finns personalhandläggare, controller, driftsamordnare och kommunikatör.

Läs mer om oss »

Dina arbetsuppgifter
Befattningen är nyinrättad och du har möjlighet att vara med och forma och sätta ramar för vårt HR-arbete. En viktig arbetsuppgift för dig blir att ta fram och uppdatera strategiska dokument, att utreda samt ta fram riktlinjer, policys och tolkningar inom HR-området.

Uppdraget innebär arbetsuppgifter som är både strategiska och mer handfasta. Du är ett chefsstöd och stöttar chefer när det gäller HR-frågor. Bland annat jobbar du med:

  • att vara rådgivande i arbetsrättsliga frågor samt tolka avtal
  • att vara ett stöd till chefer gällande rekrytering och rehabilitering
    lönebildning
  • vårt värdegrundsarbete som vi kallar Vår Viktiga Vardag
  • arbetsgivarens representant i arbetsmiljögruppen
  • delta i HR-nätverk
  • att driva kompetensutveckling inom Medelpads Räddningstjänstförbund

Om dig
För att lyckas i rollen som HR-specialist har du ett professionellt arbetssätt och en god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du trivs med att arbeta självständigt. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar i ditt arbete. Du tycker om omväxlande arbetsuppgifter och har förmåga att inte fastna i detaljer.

Du tycker om att utveckla medarbetare och se dem växa i sina roller. Du är mål- och resultatorienterad, tydlig i din kommunikation samt har en bra samarbetsförmåga. Du har en trygg och stabil personlighet med självinsikt i din yrkesroll som gör att du vågar vara kreativ och testa nya arbetssätt.

Du formulerar dig väl i tal och skrift på svenska.

Din profil
Du har examen från personalvetarprogrammet eller annan examen som bedöms likvärdig. Du har några års aktuell erfarenhet av ett brett arbete som chefstöd inom HR-området.

Utöver det har du erfarenhet av att ur ett arbetsgivarperspektiv arbeta med tillämpning av de lagar och avtal som reglerar den offentliga arbetsrätten.

Omfattning
Anställningen är på heltid i Sundsvall. Tillträds enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Nordlander, avdelningschef för verksamhetsstöd, 070 – 669 93 30.

Fackliga företrädare
Tora Åström, Akademikeralliansen, 070 – 545 75 07
Andreas Wedin, Ledarna, 070 – 398 75 61
Peter Höglund, Vision, 070 – 191 62 02
Per Sjöbom, Kommunal, 070 – 542 71 17

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Skicka din ansökan till mrf.rekrytering@sundsvall.se.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Sista ansökningsdag är dock 30 september.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om oss »

MEJLA DIN ANSÖKAN »

Vi tackar nej till erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med annonseringen.

Meny