HR-specialist till Statens maritima muséer – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Statens maritima muséer söker HR-specialist med inriktning mot arbetsmiljö och likabehandling

Är du en driven HR-medarbetare med fördjupade kunskaper inom arbetsmiljöområdet – som vill ha ett utmanande och spännande arbete i vackra skärgårdsstaden Karlskrona? Läs mer och se om vi matchar varandra!

Jobba hos Statens maritima muséer

Statens maritima museer (SMM) arbetar för att vidga människors världsbild genom det maritima och transporthistoriska kulturarvet. Vi driver och utvecklar Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet samt Järnvägsmuseet. SMM vill utveckla kunskap för att nå nya perspektiv och skapa oförglömliga upplevelser och vi arbetar för ett öppet och inkluderande demokratiskt samhälle.

Vill du bli en del av ett team som kännetecknas av ett välkomnande, öppet och samarbetsinriktat arbetsklimat? Är du en driven HR-medarbetare med fördjupade kunskaper inom arbetsmiljöområdet som vill ha ett utmanande och spännande arbete? Läs mer och se om vi matchar varandra!

Om oss
Vi erbjuder ett arbete som är utvecklande för dig, i en myndighet som bidrar till utveckling av Sverige. På SMM får du vara med och ta ansvar och bidra i utvecklingsarbete både självständigt och tillsammans med hela HR-teamet.

HR:s arbete ska leda till att SMM är en attraktiv arbetsgivare med engagerade medarbetare och ledare och att SMM har en god arbetsmiljö som bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi driver och samordnar utvecklingen av myndighetens arbetsgivarpolitik, kompetensförsörjning, arbetsmiljöarbete, lönebildning, samverkan och övriga processer inom HR-området. Vi stödjer myndighetens samtliga verksamheter som finns på flera orter.

Beskrivning av tjänsten
Vår tidigare kollega är redo för nya utmaningar på annan ort och därför söker vi nu hennes efterträdare till vårt team.

Som HR-specialist hos oss får du möjlighet att vara både generalist och specialist. Du arbetar brett med HR-frågor, men även specialiserat inom ditt fördjupningsområde arbetsmiljö och likabehandling. Du arbetar både på strategisk och operativ nivå och bidrar till att verksamheten arbetar systematiskt, förebyggande och professionellt med arbetsmiljö, likabehandling och hälsofrämjande insatser. Du utvecklar och implementerar tydliga processer och arbetssätt och säkerställer att tillämplig lagstiftning efterföljs.

Du stödjer cheferna i arbetet med att undersöka arbetsmiljön, riskanalyser, åtgärdsplaner och uppföljningsarbete, samt samordnar behovet av stödsystem för dokumentation, nyckeltal och statistik. På ett konsultativt och coachande sätt sprider du kunskap och trygghet i vårt arbetsmiljöarbete och med din spetskompetens är du en given samtalspartner gentemot chefer och kollegor. Du skapar förutsättningar för god samverkan med skyddsorganisationer och fackliga parter och ett väl fungerande samarbete med myndigheter och andra intressenter.

Du kommer även arbeta med att stärka cheferna i deras arbetsgivar- och ledarroll. Detta görs genom kunskapsuppbyggnad och konsultativt stöd kring tillämpning av lagstiftning, avtal, rutiner och policys inom HR-området. Då SMM har verksamhet på flera orter förekommer resor i tjänsten. Omfattningen på resorna varierar över året men du kan räkna med 2-5 resdagar per månad.

Din bakgrund
Du ska ha eftergymnasial eller akademisk utbildning inom HR och erfarenhet av att arbeta brett med HR-frågor. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete och har goda kunskaper om gällande lagstiftning inom området. Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper i arbetsrätt. Erfarenhet av HR-arbete i staten, kunskap om statlig arbetsrätt och statliga kollektivavtal är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med rekrytering och likabehandling.

Dina egenskaper
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du kommer att ha en stor kontaktyta inom myndigheten och för att lyckas i rollen krävs en hög kommunikativ förmåga och ett intresse av att ge stöd och service. Med lyhördhet och engagemang skapar du förtroendefulla relationer och goda samarbeten och du har förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

Du driver självständigt dina frågor framåt, men tycker om att ha ett team att bolla idéer med och du bidrar gärna tillsammans med andra i utvecklingsarbete. Ditt arbetssätt är strukturerat och du ger ett tryggt och professionellt bemötande. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Anställning
Tillsvidareanställning med placering i Karlskrona. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast möjligt.

Lön
Månadslön, vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktpersoner
Marika Olsson, HR-ansvarig: 0455-35 93 63
Ola Svahn, Enhetschef: 0455-35 93 65

Fackliga kontaktpersoner
Jelena Zuko, ST: 0455-35 93 79
Malin Jogmark, SACO: 0455-35 93 06

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 16 december genom att registrera dig via länken till vår hemsida. Första intervjuer planeras att hållas mellan 15-16 januari i Karlskrona. För slutkandidat/er kommer djupintervju samt arbetspsykologiska tester att genomföras.

Övriga upplysningar
Statens maritima museer är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

SMM har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

ANSÖK HÄR »

SMM har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsföretag och liknande.

Meny