HR-specialist till FRA – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

FRA söker strukturerad HR-specialist

Vill du bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en vikarierande HR-specialist som vill arbeta med HR-administrativa uppgifter i en utmanande och innovativ miljö nära vackra Drottningholm utanför Stockholm.

Jobba hos FRA

FRA logotypePå FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige – och det kan du bli en del av! Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte. Tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en strukturerad HR-specialist som vill arbeta med HR-administration. Tjänsten är ett vikariat fram till mars 2019. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som HR-specialist ger du stöd i det löpande arbetet till HR-partners och chefer. Rollen innebär att du har ett nära samarbete med HR-partners och stöttar dem inom HR-relaterade frågor på myndigheten. En stor del av arbetet innebär HR-administration, du tar även fram nyckeltal, statistik och analyser inom olika processer. Du arbetar även med utvecklingsprojekt där du deltar som projektmedlem. Vid behov kan du även komma att stödja andra delar av HR-kontoret. Arbetet innebär kontakter både internt och externt. Resor kan förekomma inom Sverige.

Du kan
Vi ser att du som söker har en akademisk utbildning inom PA eller liknande, alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Har du utbildning inom arbetsrätt och/eller statistik ser vi det som positivt. Du har ett par års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat HR-arbete och/eller HR-administration. Meriterande är om du har arbetat med nyckeltal eller om du har erfarenhet av HR-arbete inom det statliga avtalsområdet och/eller har arbetat med analys och uppföljningar. Vi ser att du har god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet, särskilt i Excel. Vi ser även att du har mycket god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att arbeta i en roll som stundtals är självständig och stundtals mer samarbetsbetonad, men som framförallt är stöttande gentemot dina kollegor. Som person är du uppmärksam och tillmötesgående, vidare har du hög integritet och styrs av etik och värderingar i arbetet. Rollen kräver att du är flexibel för att kunna möta förändrade behov och krav från omgivningen samt att du har god förmåga att prioritera under tidspress. Du är noggrann samt lägger ner tid, energi och engagemang på dina uppgifter och arbetar på tills projekt är avslutade.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som HR-specialist hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För mer information är du välkommen att kontakta Lena Plymholt på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via länken nedan senast 2017-11-19.

ANSÖK HÄR »

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Meny