HR-specialist employer branding till Apoteket – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Apoteket söker HR Specialist med fokus på Employer Branding

Vill du jobba med Employer Branding på Apoteket – ett av Sveriges mest hållbara företag? Tillsammans jobbar vi med det roliga uppdraget att öka vår attraktionskraft som arbetsgivare och se till att vi rekryterar rätt medarbetare, nu och i framtiden.

Jobba hos Apoteket

Apoteket logo

Vi gör det enklare att må bra! Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med ca 3 500 anställda och närmare 400 apotek över hela landet. Vi erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster inom läkemedel och hälsa till privatpersoner, företag och producenter inom vård och hälsa. Ett liv i hälsa är en vision som leder oss att skapa värde för kunder, medarbetare och för samhället i stort. De produkter och tjänster som vi erbjuder bidrar till ett hållbart samhälle genom att visa omtanke för människan och miljön. Vår ambition är att vara ett värdeskapande företag som tar hänsyn till mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och etiska frågor i hela värdekedjan. Apoteket har vunnit utmärkelsen ”Sveriges mest hållbara företag” både 2016 och 2017.

Du kommer bli en del av HR Utveckling – det lilla teamet med de stora ambitionerna.

Tillsammans har vi det kanske roligaste uppdraget som finns! Nämligen att fortsätta arbetet med att öka vår attraktionskraft som arbetsgivare och se till att vi rekryterar rätt medarbetare, nu och i framtiden.

Det finns en plan för vårt Employer Branding-arbete och det är du som kommer att ansvara för att förverkliga planen. Vår primära målgrupp är unga farmaceuter. Du kommer därför koordinera och genomföra en rad aktiviteter i samarbete med olika universitet, allt för att få oss att lysa ännu starkare som arbetsgivare.

En stor del av din roll blir också att utveckla vårt Employer Brand via sociala medier. Du får förmånen att samarbeta med vår prisbelönta marknads- och kommunikationsavdelning där Employer Branding är en viktig del av hela Apotekets varumärkeskommunikation. I din roll arbetar du också nära våra rekryteringsspecialister och HR-konsulter. Ni jobbar för att vår rekryteringsprocess ger en god kandidatupplevelse och går hand i hand med vårt Employer Brand.

Din tjänst utgår från huvudkontoret i Solna, men innebär resor då och då till andra orter i Sverige.

Lite om vår förhoppning och din bakgrund.

Vi tror att du är utbildad personalvetare, alternativt kommunikationsvetare, med ca fyra års erfarenhet inom HR, varav minst några av dessa inom Employer Branding och rekrytering. Du drivs av att förenkla och förbättra arbetet genom nya metoder och angreppssätt. Du är en fena på sociala medier och kan på så sätt bidra till att fortsätta kommunicera med vår målgrupp på listiga sätt.

Vi utgår ifrån att du visar stor affärsmässighet vilket innebär att du alltid möter våra kunder, kandidater och kollegor med respekt, och att du kan ställa dig bakom våra kärnvärden: trovärdiga, omtänksamma, engagerade och initiativrika.

För att lysa i rollen behöver du tycka om att bygga relationer och nätverk med våra chefer och medarbetare för att skapa ett hållbart ambassadörskap. Din förmåga att navigera både i och utanför organisationen gör att du både kommer att ha roligt på jobbet och lära dig enormt mycket om oss som organisation. Och vi av dig!

Är det här du? Då tror vi att du kommer att trivas i gänget.

För att du ska trivas hos oss tror vi att du är en person med en can-do attityd som metodiskt driver dina frågor framåt. Vi i teamet kommer tycka om dig lite extra om du dessutom gör detta med en gnutta charm, humor och självdistans. Du tycker om att ha ett team att bolla idéer med, utmana och utmanas av, och framförallt skratta med! Vi tror också att du sporras av att jobba på en marknad med konkurrens som ställer krav på kreativitet, högt tempo och flexibilitet.

Varför jobba på Apoteket?

Apoteket är unikt på många sätt, bland annat tack vare bredden på vår verksamhet där du har goda möjligheter att utvecklas och göra karriär. På Apoteket jobbar vi med stolthet efter vår affärsidé att göra det enklare för kunden att må bra. För att leva efter den idén är det viktigt för oss att satsa på dig, din kompetensutveckling och din hälsa.

Apoteket har en egen utbildningsenhet med omfattande utbildningsprogram, flera hundra e-utbildningar och även nätverksträffar. Som kollega hos oss på Apoteket får du ett årligt friskvårdsbidrag, tillgång till en mängd rabatter och andra spännande förmåner. Självklart har du tjänstepension och sjukförsäkring samt föräldralön utöver den från Försäkringskassan.

Blir du nyfiken? Välkommen med en ansökan senast 2 juni via länken nedan!

Kontaktperson
Linda Keldusild, Chef HR Utveckling, Linda.Keldusild@apoteket.se

ANSÖK HÄR »
Meny