HR-specialist arbetsrätt till Migrationsverket – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Migrationsverket söker HR-specialist med inriktning avtal och förhandling

Har du gedigen erfarenhet inom det arbetsrättsliga området? Är du en skicklig förhandlare och samtidigt en relationsskapare? Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat förhandlings- och avtalsarbete inom det statliga avtalsområdet.

Jobba hos Migrationsverket

Vi erbjuder en ansvarsfull roll i en organisation som är i ett spännande utvecklingsskede när det gäller såväl arbetsgivarpolitik, lönebildning och avtal som intern processutveckling. Du får möjlighet att bidra med din kompetens och dina initiativ, och samtidigt själv utvecklas. Du kommer att arbeta med frågor som påverkar många medarbetare och som bidrar till att vidareutveckla Migrationsverket som arbetsgivare.

Du är del i ett team om tre medarbetare bestående av en arbetsgivarstrateg tillika förhandlingschef samt ytterligare en HR-specialist som tar ett gemensamt ansvar för de arbetsrättsliga frågorna. Vi jobbar tätt ihop och har roligt, men vi ställer också höga krav på att det vi levererar och driver leder till förändring som gör skillnad.

Du är placerad vid något av våra kontor i Stockholm, Norrköping eller Göteborg efter överenskommelse. Resor ingår som en naturlig del av arbetet då Migrationsverket har verksamhet över hela landet.

Som HR-specialist ingår du HR-avdelningen som består av ca 55 medarbetare med så väl generalist- som specialistkompetens inom bl.a arbetsmiljö, HR-analys, arbetsrätt, kompetensutveckling och kompetensförsörjning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du bidrar aktivt till utvecklingen av en modern och effektiv personalpolitik för att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare, och till en arbetsgivarstrategi som är i samklang med Arbetsgivarverkets anvisningar och den statliga arbetsgivarpolitiken.

Din roll är operativ med strategiska inslag; du ansvarar exempelvis för förberedelse och genomförande av lokala kollektivavtals- och tvisteförhandlingar, tolkar lag och kollektivavtal, ersättnings- och villkorsfrågor samt deltar i processutveckling inom HR-området tillsammans med processledare. Vidare innebär rollen att tillhandahålla information som rör arbetsområdet, omvärldsbevaka, följa upp utveckling och förändring inom området, översätta vad det får för konsekvenser för myndigheten samt utveckla riktlinjer, policys och rutiner.

En viktig del i rollen är att utveckla och bibehålla förtroendefulla relationer med arbetstagarorganisationer. Du stöttar hela myndigheten inom dina områden och arbetar i nära samverkan med våra chefer och fungerar som stöd till HR-partners. Rollen har många kontaktytor som även inkluderar arbetsgivarverket.

Personliga kompetenser
Du kommer att företräda Migrationsverket vid förhandlingar och i arbetsrättsliga frågor, vilket ställer höga krav på din samarbetsförmåga, din integritet och din förmåga att beskriva komplexa frågor på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Du kommer på ett tidigt stadie vara delaktig i omställningsarbete vilket kräver stor lyhördhet för organisationens behov. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt vidare arbetar du strukturerat och noggrant med hög analytisk förmåga och med en helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina erfarenheter

Krav:

  • Akademisk utbildning inom juridik eller HR, eller annan utbildning som bedöms likvärdig och relevant för rollen.
  • Mycket god kunskap inom det arbetsrättsliga området och i kollektivavtalsfrågor.
  • Erfarenhet av kvalificerat förhandlingsarbete och avtalsfrågor, gärna från en större organisation.
  • God kunskap om och erfarenhet av att arbeta inom det statliga avtalsområdet.
  • Erfarenhet av att hantera komplexa personalärenden.
  • Mycket god kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift samt behärskar engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av omställning i en större organisation.

Upplysningar
Din placering kan vara vid huvudkontoret i Norrköping, alternativt Stockholm eller Göteborg.
Tillträde: snarast enligt överenskommelse.
Anställningsform: tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Omfattning: heltid.
Arbetstider: kontorsarbetstid med flex alt. förtroendearbetstid enligt överenskommelse.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Alexandra Gibbons, enhetschef HR-specialister, 010-485 38 53. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Linda Alouani Josephson, 010-203 47 18.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar via länken nedan senast den 20 oktober 2019. Referensnummer: 3.3.1-2019-32400.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

ANSÖK HÄR »
Meny