HR-specialist till Arbetsmiljöverket – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Arbetsmiljöverket söker kommunikativ HR-specialist

Vill du vara med och utveckla stödet till chefer och medarbetare inom en myndighet som arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden? Här får du arbeta brett med allt från rekrytering till att ta fram nya HR-verktyg.

Jobba på Arbetsmiljöverket
Arbetsmiljöverket logo

Arbetsmiljöverket är ansvarig förvaltningsmyndighet för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. HR-avdelningen är ett stöd till verksamheten i strategiska och operativa HR-frågor om organisation, ledar- och medarbetarskap och kompetensförsörjning.

Ditt nya arbete
Innebär att du tillsammans med enhetschefen och övriga tre HR-specialister kommer att vara med att utveckla stödverksamheten till chefer och medarbetare inom myndigheten. Uppdraget är brett och du kommer bland annat att ge råd och stöd till chefer och medarbetare i HR-frågor, arbeta med rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, lönefrågor och lag- och avtalsfrågor. I rollen ingår också att delta i utvecklingsprojekt för att ta fram nya metoder och verktyg inom HR-området. Då vi är en geografiskt spridd organisation kommer det i din roll som kontaktperson innebära en del tjänsteresor inom Sverige.

Vi söker dig som har

  • Högskoleexamen med inriktning mot personalfrågor eller motsvarande utbildning
  • Flerårig erfarenhet från en kvalificerad och bred roll inom HR-området från offentlig verksamhet
  • Vana vid att självständigt driva rekryteringsprocesser
  • Erfarenhet av arbetsgivarpolitiska frågor, arbetsmiljöfrågor och arbetsrätt
  • Goda kunskaper inom Officepaketet

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av HR-arbete från statlig myndighet
  • Kunskap om kompetensbaserad rekrytering
  • Erfarenhet av att arbeta med förändrings- och utvecklingsfrågor

Som person är du kommunikativ, lyhörd med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du kan arbeta självständigt och strukturerat. Du har mycket god förmåga att samarbeta och har lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är utvecklingsorienterad och har drivkraft. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer om anställningen
Anställningen är ett vikariat på heltid till och med augusti 2018, med placering på Lindhagensgatan 133 i Stockholm. Vi önskar en snabb tillsättning och gör löpande urval under ansökningstiden. Arbetsmiljöverket strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Om du har frågor
För ytterligare upplysningar är du välkommen att kontakta avdelnings-/HR-chef Lotta Liljegren eller enhetschef Catrine Björn. Facklig företrädare är Hampus Cramborn, Fackförbundet ST och Ninnie Eidmark för Saco. Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel 010-730 90 00.

Välkommen med din ansökan senast den 13 augusti 2017!

ANSÖK HÄR »

Vi har gjort våra medieval och vill inte bli kontaktade av säljare av rekryteringstjänster.

Meny