HR-partner till Vinnova – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-partner till spännande verksamhet i förändring

Är du HR-generalist och vill fortsätta utvecklas i en konsultativ och coachande roll? Har du ett intresse för kompetensförsörjnings- och arbetsmiljöfrågor och motiveras du av att få andra människor att växa? Då kan rollen som HR-partner på Vinnova vara för dig!

Vinnova - Jobba hos oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova satsar cirka 3 miljarder kronor varje år och har drygt 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.

Vi erbjuder
I rollen som HR-partner hos oss blir du en central del av vårt HR-team som består av fem personer. Rollen är främst fokuserad på det operativa arbetet där du på olika sätt stöttar chefer och medarbetare i allt från rekrytering, kompetensutveckling, ledarskap och grupputveckling, till arbetsmiljö- och hälsofrågor. För oss spelar löpande täta dialoger en viktig roll och det kommer också att bli ett av dina viktigaste verktyg. Tjänsten kommer även att innefatta strategiskt arbete inom ett eller flera HR-områden.

På HR-enheten arbetar vi för vår vision att bli Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare och driver aktivt utvecklings- och förbättringsfrågor i organisationen. På Vinnova hamnar du mitt i innovationssverige och kan vänta dig en meningsfull vardag där du får axla ett stort eget ansvar.

Kvalifikationer
Du som söker har en akademisk examen inom HR-området samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en kunskapsintensiv organisation. Du har tidigare arbetat i en HR-generalistroll och har erfarenhet av att coacha chefer och vara ett konstruktivt stöd i exempelvis rehabiliteringsärenden och inför svåra samtal med medarbetare. Har du därtill fördjupade erfarenheter av ett eller flera av områdena; kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrätt, rekrytering och employer branding ser vi det som meriterande. Vidare har du en god dator- och systemvana och behärskar svenska flytande i såväl tal som skrift.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga, som trivs i sociala sammanhang och kan framföra budskap på ett sätt som väcker engagemang och intresse hos mottagaren. För dig är gott samarbete viktigt och du har en fallenhet för att skapa kontakt och etablera hållbara relationer med både chefer, medarbetare och kollegor. Som person har du en hög integritet och är van att hantera stressiga situationer och känsliga personalärenden på ett konsultativt sätt. Vidare är du ansvarstagande och kan driva ditt arbete framåt självständigt. Du arbetar målinriktat och strukturerat och har en förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du har en prestigelös inställning, är öppen och lyhörd samt motiveras av utveckling och förändring. Du har god självkännedom och ett reflekterande förhållningssätt. Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på vårt aktivitetsbaserade kontor i centrala Stockholm på Mäster Samuelsgatan 56. Som HR-partner kommer du att arbeta för HR-enheten, som är en del av Förvaltningsavdelningen.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Övriga upplysningar
Vinnova eftersträvar en jämn könsfördelning samt de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Våra lokaler finns på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

För ytterligare information om tjänsten
Vill du veta mer är du välkommen att ringa HR-partner Karolina Lirón Källåker på telefon 08-473 3206 eller HR-partner Johan Lundholm på telefon 08-473 3051.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Ansökan ska ha inkommit via vårt rekryteringsverktyg senast 2017-04-12.

ANSÖK HÄR »

Vi avböjer all rekryterings- och annonserinshjälp.

Meny