HR-partner rekrytering till Kronofogden – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Kronofogden söker HR-partner med inriktning rekrytering

Kronofogdens HR-avdelning i Sundbyberg befinner sig i ett spännande skede. Nu söker vi dig som säkerställer att vi har en effektiv, modern och kvalitetssäkrad rekryteringsprocess som bidrar till att vi kan attrahera och rekrytera rätt kompetens.

Jobba hos Kronofogden

Kronofogden - logo

Vi ser möjligheter, gör du?
Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Kronofogden bedriver ett långsiktigt förändringsarbete med siktet att vi med kundens fokus ständigt förbättrar verksamheten och klarar mer med mindre resurser. De kommande åren förstärker vi arbetet med att förebygga betalningsproblem och inför ständiga förbättringar. För att ge myndigheten förutsättningar att förverkliga strategierna förändrar vi huvudkontorets organisation och arbetssätt.

HR-avdelningens uppdrag är att utifrån verksamhetens behov ge ett proaktivt, enhetligt och professionellt stöd till chefer inom alla HR-områden så som kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ledarskap, avtal och arbetsrätt, lönebildning och rekrytering.

Ditt nya jobb
HR-avdelningen befinner sig i ett spännande skede där vi håller på att bygga upp nya strukturer och arbetssätt vilket innebär att du får vara med och forma teamets arbete och din egen roll. Som HR-partner arbetar du både som en verksamhetsnära partner till ett antal chefer i alla typer av HR-frågor, men du har också ett fördjupat ansvar för ett specifikt område inom vilket du förväntas ta ett strategiskt ansvar för att utveckla, implementera och följa upp processer, verktyg och arbetssätt.

Specialistområdet för den här tjänsten är rekrytering. Det innebär bland annat att tillsammans med Skatteverket, som är vår samarbetspartner när det gäller rekrytering, säkerställa att vi har en effektiv, modern och kvalitetssäkrad rekryteringsprocess som bidrar till att vi kan attrahera och rekrytera rätt kompetens. I din roll ingår också att ta initiativ till och driva olika slags utvecklings- och utbildningsaktiviteter inom området.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Vi söker nu en HR-partner med följande kompetensprofil:

  • högskoleutbildning inom HR/beteendevetenskap eller annan relevant högskoleutbildning
  • ett antal års erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete
  • fördjupad erfarenhet och strategisk kompetens inom området rekrytering

Dina egenskaper
Dina arbetsuppgifter varierar och vår verksamhet utvecklas. Därför vill vi att du gillar förändring och bidrar till effektiva lösningar. Eftersom ditt arbete innefattar komplexa uppgifter i en stor organisation behöver du ha god förmåga till helhetssyn. Du arbetar strukturerat och har lätt för att hitta en balans mellan det strategiska, taktiska och det operativa. Vi ser gärna att du är modig och har mycket energi och driv. Du arbetar självständigt och kan driva ditt egna fördjupningsområde framåt. Du är flexibel och lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du en god kommunikatör som anpassar ditt språk till mottagaren.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten
Tjänsten är tillsvidare.
Vi tillämpar provanställning på 6 månader.
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Urvalstester kan komma att användas.
Skatteverket genomför denna rekryteringsprocess på uppdrag av oss på Kronofogdemyndigheten.
Läs mer om Kronofogdens verksamhet på www.kronofogden.se

Kontaktpersoner
Helena Karlsson, HR-direktör, 010-579 29 31
Petrus Potrus, Rekryterare, 010-574 19 81, petrus.potrus@skatteverket.se
Arne Lundgren, facklig kontaktperson ST, 010-577 59 03
Clarence Eliasson, facklig kontaktperson Saco, 010-578 38 29

Du ansöker senast 2018-05-13 via länken nedan. Ref 14798-840 8316-18.

ANSÖK HÄR »

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Meny