HR-partner lönebildning till FRA – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

FRA söker HR-partner med inriktning lönebildning

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kommunikativ och strategisk HR-partner med inriktning mot lönebildning. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och innovativ miljö.

Jobba hos FRA

FRA logotypePå FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige – och det kan du bli en del av! Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte. Tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
I din roll som HR-partner ansvarar du för att driva och vidareutveckla arbetet med myndighetens strategiska lönebildning och lönerevisionsprocess. Du fungerar som HR-kontorets expert inom området vilket bl.a. innefattar att utbilda myndighetens chefer i ämnet samt arbeta med sammanställningar och löneanalyser. Som HR-partner ingår även att arbeta med utveckling av HR-processer, implementering, genomförande samt uppföljning av dessa i verksamheten.

Du arbetar med samtliga förekommande HR-frågor inom myndigheten och är chefsstöd utifrån ett konsultativt synsätt. Det innebär att du ger dagligt stöd till verksamhetens chefer inom områden som arbetsrätt och avtalsfrågor, ledarskapsfrågor, kompetensförsörjning, förändringsarbete, arbetsmiljö, konfliktlösning och mångfaldsarbete. Rehabiliteringsfrågor hanterar du tillsammans med vår interna företagshälsovård. Samverkan med fackliga företrädare utgör också en del av ditt arbete. Din tjänst innebär både interna och externa kontakter, inrikesresor kan förekomma i tjänsten.

Du kan
Du har en akademisk utbildning inom PA-området eller likvärdigt, alternativt motsvarande kunskap erhållen på annat vis. Vi ser att du har arbetat med lönebildning och har erfarenhet av arbete som konsultativt chefsstöd med kvalificerat HR-arbete, såväl operativt som strategiskt under minst fem år. Meriterande är om du har kunskap inom statliga villkorsavtal samt erfarenhet av HR-arbete inom den statliga sektorn.

Vi ser att du har god datorvana och behärskar MS Office väl, du får gärna ha kunskap i något HRM-system. Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att arbeta självständigt och har ett konsultativt och proaktivt arbetssätt. Samtidigt är det viktigt att du har förmågan att samarbeta effektivt, dela med dig av kunskap och stödja andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Som person är du kommunikativ och säkerställer att budskap når fram på ett tydligt sätt. Du tänker strategiskt och ser sakers långsiktiga betydelse. Vidare har du hög integritet och styrs av etik och värderingar i arbetet. Rollen kräver att du kan möta förändrade behov och krav från omgivningen samt att du har god förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar under tidspress.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som HR-partner hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen på Lovön i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Lena Plymholt på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via länken nedan senast 2018-04-29.

ANSÖK HÄR »

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Meny