HR-partner till FRA – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

FRA söker kommunikativ HR-partner

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kommunikativ och strategisk HR-partner som vill arbeta med myndighetens samtliga HR-frågor. Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en utmanande och innovativ miljö.

Jobba hos FRA

FRA logotypePå FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige – och det kan du bli en del av! Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte. Tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som HR-partner vid FRA arbetar du med samtliga förekommande HR-frågor på myndigheten. I det dagliga arbetet ingår chefsstöd utifrån ett konsultativt synsätt vilket innebär att du ger stöd till verksamhetens chefer inom områdena arbetsrätt och avtalsfrågor, lönebildning, ledarskapsfrågor, kompetensförsörjning, förändringsarbete, arbetsmiljö, konfliktlösning, grupputveckling och mångfaldsarbete. Rehabiliteringsfrågor hanterar du tillsammans med vår interna företagshälsovård. Samverkan med fackliga företrädare utgör också en del av ditt arbete.

En viktig del av arbetet handlar om att arbeta långsiktigt med strategiska utvecklingsfrågor. Du arbetar även med utveckling av HR-processer, implementering, genomförande och uppföljning av dessa i verksamheten. Din tjänst innebär både interna och externa kontakter, resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan
Du har en akademisk utbildning inom PA-området eller likvärdigt, alternativt motsvarande kunskap erhållen på annat vis. Vi ser att du har erfarenhet av att ha arbetat som konsultativt chefsstöd med kvalificerat HR-arbete, såväl operativt som strategiskt under minst fem år. Meriterande är om du har erfarenhet av projektledning, HR-arbete inom den statliga sektorn, tidigare arbetat som chef och/eller om du har erfarenhet av arbete med lönebildning och lönerevision på strategisk och operativ nivå. Är du certifierad i MBTI, har utbildning i konflikthantering eller har kunskap inom de statliga villkorsavtalen, är det positivt.

Vi ser att du har god datorvana och behärskar MS Office väl, du får gärna ha kunskap i något HRM-system. Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att arbeta självständigt och har ett konsultativt och proaktivt arbetssätt. Samtidigt är det viktigt att du kan samarbeta effektivt, dela med dig av kunskap och stödja andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Som person är du kommunikativ och säkerställer att budskap når fram på ett tydligt sätt. Du tänker strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse. Vidare har du hög integritet och styrs av etik och värderingar i arbetet. Rollen kräver att du kan möta förändrade behov och krav från omgivningen samt att du har god förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar under tidspress.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som HR-partner hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För mer information är du välkommen att kontakta Lena Plymholt på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-11-26.

ANSÖK HÄR »

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Meny